Wednesday, July 1, 2009

Wedding, Exam & Interview

Lama aku sepi sebab last week cousin aku kawen. Ramai pok cik2 dan mok cik2 menyerbu umah aku sebab umah cousin aku ni satu taman dengan umah aku and umah makcik aku yg sorg lagi. so umah aku jadi salah satu hotel persinggahan diorg. Jadi adalah sgt tak manis biler tetamu datang aku berblog secara senyap di dalam bilik kan,.. lg pon anak2 kecil amat la ramai jd akan menjadi satu perebutan biler aku menayangkan gajet aku.. huhu..
.
.

One more plzzz... ni la cousin aku Miza. dia tua setahun dari aku. Serious time ni aku x byk menyenap sebab ramai sgt photographer 'pro' so.. esok2 aku mintak jer kat diorg. :D

Tahniah Miza and husband dia Wan. moga bahagia ke akhir hayat..

So settle bab wedding. Ni pasal exam plak 7 julai ni 1st time aku akan menduduki exam PTK so aku rasa very the nebes. Aku mentelaah la apa yg patut. tp x la mentelaah sangat. Ala kadar jer.. itupon dgn pertolongan opis mate aku diorg ada bg tips2 soalan yg selalu kuar. and mana yg diorg pro diorg akan syer. so sikit2 tu InsyaAllah boleh la lekat dlm memory ni.. korang doakan kejayaan aku yer.. cheewwaaaahhh..:)

Lagi satu ialah interview. Aku dapat tawaran utk di interview bg jawatan bergred N27 pada 22 Julai ni.. skrg ni gred aku W17 jer. so ni peluang utk aku maju setapak. Tp mcm biasa nebes menguasai segalanya. Bagi korang yg kini berjawatan gred N27 atau penah di interview untuk gred ni syer la dengan aku apa yg patut yer.. terutamanya soalan2 yg biasa sangat diorg tanya. Boleh la aku buat persediaan apa yg patut... yg ni pon aku mngharapkan bantuan dan doa korang jugak yer... tanpa anda siapalah saya.. huhuhu...

So aku ucapkan terima kasih in advance bg segala budi baik korang yer... :)

19 comments:

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

good luck ya kak Khas untuk exam & interview tu nanti... moge2 berjaya... Amin!! dah naik pangkat nanti, leh la open table... ekekeke *gurau jer

IdaShah said...

ko bz rupa nya patut lah ilang kejap

semoga buat yg terbaik masa interview nnt

*ayu* said...

best of luck khas..
may Allah bless you..

wishing the best for you.. aaammiinn... :)

UnGu VioLet said...

slm singgah dan slm kenal.. nice site!! ade masa, jomla bertandang ke Teratak Ungu Violet pulak yer.. salam perkenalan..

Ada Ayrissa said...

i likeeeeee pepelll... :D

Khas Lysha said...

te-are:.. amiin.. thanx dik. insyaAllah nak open table skrg pon blh x yah tggu naik pangkatnye jom serbu jj hehehe ;)

ida shah:.. bz la kononnyer aku ni.. hehehe.. thanx yer.. insyaAllah aku akan buat yg terbaik. :)

ayu:.. amiin.. thanx ayu.. ;)

unguviolet:.. salam.. ok sy akan buat lawatan sosial ke sana.. ;)

ada ayrissa:.. pepel lawa kan,.. ;)

jesnita_ns said...

good luck kak..buat ler persediaan ngan baca buku perintah am ngan PKPA tu..mana tau n27 ni kn byk berkaitan ngan keje2 pentadbiran..

rasp said...

gud luck sis for both ur interview..
smoga berjaya!

Miim said...

khas, good luck for ur exam k,
slmt menelaah. Alahai, kalo sy la kene menalaah nie, alamat buku la yg menelaah sy. Anyway, do ur best...

EIJAM'S FAMILY said...

okies.. insya-allah boleh jawap exam yerk... lau wah best yerk dapat keja kerajaan...

unique1012 said...

good luckla kak ye utk exam & interview tu :) semoga dpt jawab semua soalan dgn tenang, insyaAllah..

Khas Lysha said...

jasnita:.. terima kasih dik. kenalah menelaah nampaknyer.

rasp:.. thanx sis. doa2 kan la berjaya yer.. ;)

miim:.. tula pasal. biler dah tua2 ni nak kena menelaah mmg lemah la.. huhu

eijam's family:.. insyaAllah. hrp2 begitulah.. ;)

unique1012:.. insyaAllah.. itula harapan akk.. thanx yer ;)

neezareef said...

good luck

CuTeMiUt78 said...

oh gitu rupanya.. good luck for the exam.. do the best k. N good luck for interview.. byk2 berdoa semoga dipermudahkan segala urusan.. insyallah

kojah said...

all the bes kak!!

en_me said...

w17 ke n27 bukan setapak tewww.. sepoh tapak ghitewww.. ehehe, salammm

DaliaLiyana said...

wah...3 in 1 lagi...gudluck exam...gudluk interview...

Khas Lysha said...

neezareef:.. thanx neeza.. :)

cutemiut:.. tima kasih byk2. Semoga Allah permudahkan segalanya Amiin.. :)

kojah:.. thanx dik.. ;)

en_me:.. salam..yelah sepuluh tapak cuba kira yg huruf plak baper tapak gaknyer tu?? huhu

dalialiyana:.. tima kasih. n salam kenal.. :)

Dee said...

good luck dear!!