Tuesday, September 9, 2008

Entry Angkat Bakul

Selain menjawab soalan Mommy Lily pasal PARAM, aku jugak ngambik kesempatan tuk promote kan tempat nie.. so layan kan je lah yer.. he he,

Pasar ramadhan yang paling aku sker pegi of coz aku akan kata kat sini..

Lokasi PARAM: Klang, Selangor (atau lebih spesifik lagi kat Dataran Kelang di tengah2 antara Mydin Klang n Pejabat Pos.. Jugak area Bus Stand)

Lokasi Gerai: Gerai No. 7 & 9 (gerai kedua sebelah kiri kalau dari arah BSN)

Nak tau pasal apa aku sker kat sini sebab nie gerai Mother I la u allss.. kat sini my mom bersama2 dgn kakak, abang ipar n adik aku jual aneka bubur n minuman..

Antara bubur yang dijual ialah Bubur Kacang, Bubur Pulut Hitam, Bubur Jagung, Bubur Candil and sometimes Bubur Lambuk.. Bubur mak aku nie pekat, melekat sekali cuba mesti nak berkali2.. tak percaya korang datang la n try..


Minuman plak mak aku jual mcm2 jenis air, air nenas, tembikai, tembikai susu, soya, kelapa, mangga and cendol.

- Inilah antara air2 yg ada kat gerai mak aku ni.. -

- Ini yang paling laris sekali.. cendol.. walaupon balang dia paling besar tapi dia yang selalunya abis dulu -

- Tengokla u alls.. abang ipar aku la punya kerja ni.. nak eja style mat saleh tapi dah jadi style ajis satar plak.. menggo.. orang manggo.. apa la.. tapi manggo nie bukan yang pakai kordial tue, ni guna manggo fresh.. blender pyer.. sehari berkilo2 mangga dia guna nak buat jus nie..-

- wah hubby aku nie nak enter frame jugaks.. sempena ramadhan nie dia kenalah carik duit lebih sket so balik keje je dia terus tlg mak aku kat sini.. carik duit raya u allss.. so Haja nampaknyer raya la baru kiter jumper ek!-

Kat sini masa awal2 waktu memang santai.. releks je tapi bila dah nak waktu berbuka.. memang tak cukup tangan la u allss masing2 mencarik air.. lagi2 kalo kat masjid tu dah bunyik org mengaji lagi kelam kabut la diorang.. so bagi korang yang berada di sekitar kawasan ini silalah meramaikan lagik customer mak aku.. he he..

Selamat menjamu selera..

5 comments:

ita.itu said...

eh tang bubur tuh mcm menarik gak ek..sdpnmpk sumenye

mamawafiy said...

sedapnya cendol tew....dgn aisnya..lokasi tu saya tahu jer tapi tak sanggup nak ke sana, jem memanjang la khas...apapun, kalau saya free2...wiken ke..nanti saya ajak zul ke sana..bleh buat jejak kasih nanti hahahaaa

haJa*darLingZ said...

adoiiii pak kal jauhhh..klau dekat org skali join nih..hehehe. xpe2..kumpul duit raya bebnyk leh bg duit raya bnyk2 nnt..hehehe.

Ada Ayrissa said...

aduhhhh...tergugat iman guehh..
sedapnyer air tuh...
hehheheheh....

Khas Lysha said...

ita.itu.. nak tau sedap tak kena la try.. hehehe

mama wafiy.. mmg jem giler jln kat sini. sy pon tak tahan.. haa.. ajak jer zul tu dtg sini.. boleh menjejak kasihan la kan..

haja darlingz.. nak join sini boleh jer.. mari kita mengumpul duit raya beramai2.

ada ayrissa.. he he.. tergugat ek! stakat tergugat takper jgn terbatal sudah ..