Thursday, September 4, 2008

Sajer sajer suker suker

Hai u allss camana dengan puasa korang sumer?? hari ni dah hari yang keempat kiter berpuasa setiap hari pasti ada saja kelainan yang berlaku kan.. mcm gak aku..

- hari pertama puasa aku di kampung Bie.. dari bersahur sampai berbuka.. makanan hari pertama nie simple tapi menyelerakan. Yang paling penting tak de pembaziran.. Lepas berbuka kami bertolak balik..

- puasa hari kedua kitorg sahur tapau jer.. baru sampai dari kampung keletihan tak lalu nak masak.. Time buka lak Bie bungkuskan nasi ayam n kitorg beli juadah kat bazar ramadhan.. roti john n popia goreng.

- hari ketiga aku masak sahur.. tp agak sedih la sbb tak de lauk kat peti sejuk yg ada telor aje.. jd terpaksa la kitorg sahur nasi n telor dadar je.. masa buka lak aku nolong mak aku kat bazar so buka la kat sana aku makan semata2 4 potong roti john.. Bie lak makan nasi campur.. baliknyer melantak burger.

- untuk hari keempat (hari ni la tue).. sahur still telor dadar.. tapi aku buat la kelainan sket tambah sos cili n kicap manis.. aku tengok kenapa Bie terkulat2 jer makan.. tak sedap ker??? pastu dia soh aku bancuhkan soya.. ok la.. bila aku rasa telor dadar aku.. mak aaiiii manissss patot la Bie tak lalu.. he he sorry sayang..

Balik keje aku soh Bie nyinggah g tesco beli lauk.. naik kembang pipi aku bersahurkan telor je 2 hari ni.. yg aku tensionnyer.. anak aku nie mmg gemau bab shopping di boleh ngepao babah dia.. u alls nak tau dia nak beli aper???? ni hah bendenyer..

- tanglung???!!! nak, kita nak sambut raya Aidilfitri.. bukan raya cina maaaa -

Aper nak buat, tanglung pon tanglunglah.. Sebelum balik kitorg tapau KFC.. so,, berbuka KFC la kitorg arini..

- tuk Naylie aku belikn Chicky Meal, percuma benda ni u allss.. Barbie Musical Compact.. yang kelakaunyer blh plak dia buat mcm style kiter pakai compact powder.. sabau je lah.. -

Lepas buka, solat n mengemas2 aku pon memulakanlah aktiviti aku ni.. blogging n chatting..

Aku ingatkan aku sorg jer yg sker blogging kat umah nie.. gupenye ada gak yang nak mengikut jejak aku..

- hai naylie, nak lawan tokey nampaksss -

Aper lagi yg akan berlaku sepanjang ramadhan nie?? Kalo ada yg spesel aku update lagik.. kalo tak spesel pon aku update gak.. ngeee


Selamat bersahur, berpuasa n berbuka u allss..

12 comments:

haJa*darLingZ said...

adoiii...bnyknye tragedi yek spjg bln pose..hehehe..ape nk buat..dh naylie gupe cino..mst nk tanglong gak...hehehe

Anonymous said...

E'eee...like mother like daughther lah naylie tu..dah besar nanti mesti akan jadi mcm mama dia..hik! hik!

mama ranggie said...

wah..mcm2 aktiviti yo...

Khas Lysha said...

haja darlingz.. biasalah tragedi ramadhan..
oo.. mcm tu ker, kalau rupa cina nak tanglong kalau dihah yg rupa mcm anak arab nak aper plak ek??! he he..


azie.. jgn jadi gebu mcm mama dia sudah la.. he he

Khas Lysha said...

mama ranggie.. aktiviti ala kadar jer, berlaku secara spontan.

ita.itu said...

wah anak ko pun dah pandai berblog ek...kelas..hehe

Khas Lysha said...

ita.itu.. he he tak lama lagi kompem expert kalah mama dia.. (wah riak bunyiknyer..)

Aleeya said...

like mother like doter ehhh..cute naylie ..tu nak berblog ke naylie?hehehe

Ada Ayrissa said...

hehhehe...mcm2 citer pasal b'buka n sahur ek...
tp quite penat la sis...
berkejar nak msk..huhu...
sebuk ngan budak kecik sorg tuh lg...

*SiRibenMerah said...

nak tanglung pooh tuh..
waaaaaaaaaaaa...=((

Khas Lysha said...

aleeya.. konon2 nak bblog la tue.. berangan jer..

ada ayrissa.. mmg quite penat pon lagi2 melayan si kecik.. tue baru sorng kalo gamai camaner ye??

siribenmerah.. boleh2 mai datang sini nnt i bg.. ;)

Khas Lysha said...

aleeya.. konon2 nak bblog la tue.. berangan jer..

ada ayrissa.. mmg quite penat pon lagi2 melayan si kecik.. tue baru sorng kalo gamai camaner ye??

siribenmerah.. boleh2 mai datang sini nnt i bg.. ;)