Tuesday, June 10, 2008

Ben Marem

-BEN MAREM: BAJA ORGANIK UNTUK POKOK BUNGA, BUAH2AN DAN SAYUR2AN-


Kalau saper2 yang hobinyer tanam bunga ke, sayur ke, buah ke, boleh la cuba guna baja ni.. Baja organik yang brfungsi menyuburkan tanah bagi membantu menggalakkan hasil tanaman korang tue.. Kat bawah ni ada aku sertakan 2 pokok bunga yang dah lama kakak aku tanam tapi sejak pindah rumah 3 tahun dulu, poko ni tak berbunga2.. so.. aku sugest kat dia baja yang ayah aku bagi nie.. so berhasil la jugak..

-pokok bunga bawang bila malam dia kuncup-

-bila siang dia kembang-

Banyak jugak yang berbunga.. itupun baru seminggu lebih dia guna.. mmm,.. kalau dulu bila dia berbunga pun sekuntum dua jer..

-ini pulak pokok bunga keladi senduk-

Pokok ni pon senasib dengan bunga bawang tadi.. cuma dia pernah gak bebunga sekali setahun lepas.. pastu tak berbunga.. lepas letak baja ni baru lah nampak balik bunga dia..


-pokok orkid tak berbunga-

Ini eksperimen terbaru.. aku baru nak letak baja tue kat pokok nie.. nak tunggu n lihat hasil dia.. bila dah berhasil aku akan mewar2kannyer...


Kalau ada yg berminat dgn baja nie boleh le contact aku..

3 comments:

DarLingsz said...

alahai..org xsuka brtanam2an lah..pie suka..kt umah ado dia nye taman mini..hehehe

nellysuria said...

wah2..jual bja plak....
apa kata ko promote kat aku..aku n mad tgh suker nak tanam pokok sayur2 ni...pokok cili pon nak kong dha..hahaa

Khas Lysha said...

he he..ini sesaja jer bukanlah business besar2an pon... kalau nak halo jer...