Tuesday, June 17, 2008

Kenanganku 2


Selagi belum tutup mata kerja, kerja, kerja...



Pengalaman aku mula2 kerja dan dapat duit gaji masa aku di tingkatan 2. Bila cuti hujung minggu dan cuti sekolah, aku akan tolong mak di kedai. Keje aku jadi waitress dan buat air.. Mula2 tue memang tak pandai la kan.. sampaikan buat air kosong pon kena complain tapi lama2 dah terer dah siap boleh tarik teh tinggi buih nyer ajer 3 inci.. (belagak jer lebih... he he )



Kemudian aku bekerja dgn org.. kali pertama masa aku buat practical di sebuah koperasi.. dapat la elaun tak berapa hengget sagt.. aku dgn 5 lagi student poli yang lain course sama2 buat practical kat sini.. Keje aku macam kerani2 lain gak.. buat surat,.. mmm pastu buat surat... buat surat je kot keje aku.. tak ingat la.. dah lama dah...



-Dgn member2 masa practical ... kat maner r korng?????-


- Una n Aku -



Abis jer blaja keje pertama aku ialah Advertising di Sendayu Tinggi.. Kat sini aku jumpa best friend aku Una... Byk kenangan aku masa kat sini.. Ada yang best sangat!!!!! Ada gak yang x best... : ( besa la kan.. dah namanyer keje.. yg penting pengalaman di timba semaksimanyer.. Selain advertising, aku gak merangkap customer service.. Yg best gak kat sini body aku kurus sket la.. Mgkin terlebih sedut herba sendayu kot. he he.. Than aku berenti..And buat keje lain..






-Aku, kwn2 n bos Sendayu-



-Aku takder kat gamba nie.. aku bz kot.. maser si merah nie bgambar dgn Jalaludin Hassan (kalau korang perasan la..)-




-Aku in red uniform.. Langsingkan... (kuang kuang kuang)-


Mcm2 gak la keje aku.. jadi cashier kat tesco pernah,.. jadi jurujual pernah... keje kat printing company pernah.., and bukak company pon pernah.. tapi dah tak ujud la kompani nie.. Sampai la akhirnya aku dapat keje dgn gomen..


Dari bujang aku apply n g interview.. lepas beranak baru aku dapat keje aku sekarang ni.. Dah rezeki kan.. Kat sini mula2 aku enjoy sangat terutama dapat kawan macam Kak Zera dia nie memang best la.. Bila Azi plak masuk kat sini dia terus jadi my best buddy.. Aku rasa dalam ramai2 org kat opis aku ni cuma diorg ber2 ni jer la yg betul2 transparent dgn aku.. Apa yg di depan itu yg dibelakang.. Yg lain tue susah nak cakap.. Dr beberapa insiden yg berlaku aku dapat kenal pasti dgn sapa aku boleh bercakap n tidak... Paling aku tak boleh tahan dengan org yg BUSUK HATI.. maakkk aii... macam bangkai baunyer..

- With Azi -


Dalam tempoh tak sampai 2 tahun aku keje kat sini aku dah merasa pegi tempat orng macam kat johor, penang, perak and sabah.. Yelah..dah dapat peluang tue rogi kalau dilepaskan.. tak kisahlah seberat mana keje aku kena buat yang penting aku dapat berjalan and kutip pengalaman... yyeeee haaaaa.. bak kata puteri, hidup cuma sekali sooo kiter enjoy!!!

Semoga kerja aku lancar and mendapat rezeki yang berkat... Amin...

4 comments:

mamawafiy said...

uihh kurusnya masa keje kat sendayu tu.....

Khas Lysha said...

terlebih sedut herba... hu hu

mamawafiy said...

kalau mcm tu i pun nak keje sendayu la..hahahahaa

Khas Lysha said...

bleh jer... pasnie awak boleh la langsing ala2 model gitue..