Tuesday, June 24, 2008

Induksi @ Pangkor







Akhirnyer yg aku tunggu2 tiba juga.. Aku dipilih untuk menjalani kursus induksi selepas lebih setahun aku keje.. pastue dapat lak g dgn Azi of coz aku suker sesgt.. Pekse sumer dah lulos tggl kursus ni je lah untuk melengkapkan syarat pengesahan jawatan aku.. Aku jalani kursus ni kat Pangkor Coral Bay Resort. Erm.. tempat yg aku tak pernah pegi.. lagi lah smgt bekobar2 nak g.. Aku mmg suka g tempat yg belum aku jejak ni.. Kursus selama 10 hari maknernye 10 harilah Naylie and Bie kena tinggal hu hu.. Nasib baik family aku byk mmbantu and Bie pon memahami.. (thx u allssssss)

Ok.. sampai di Pangkor hari pertama tue aku berkepit jer dgn Azi belum dapat geng yang lain.. Kitorg pilih apartment and dapat 2 org housemate yg giler2 and sempoi.. Erna n Syami. Azi??? still berkepit dgn aku.. jadi room mate pulak..

Beberapa hari awal kitorg buat aktiviti dgn fasilitator.. diorg nie memang best.. walaupon dah berumor tapi jiwa tetap rock!!! Pepagi tue kena senaman.. yg bestnyer masa senaman ni kitorg diajar joget poco-poco.. i like.. Pastu kena buat keje grouping.. Bila dah berkumpul and dah dapat grop members aku dilantik jadi ketua kumpulan.. nama kumpulan aku rasa sayang yang terdiri daripada 9 prmpuan dan 2 lelaki (ima, rosma, nani, adda, farhana, lina, fadzil, are, ana, syiha and aku) .. kali ni aku tak segroup dgn Azi..

-Rasa Sayang Hei!!-


Bila diarahkan kitorg untuk memilih satu tajuk untuk membuat pengucapan awam.. aku tak boleh nak pikir nak buat aper.. bila di buka kepada sesiapa sahaja nak berucap dulu aku pon kuar bila aku tengok takder org nak mula dulu.. aku nak buat aper?? aku cakap aku nak nyanyilah.. so aku bagi speech sket than aku nyanyi lagu Usah Lepaskan - Taufiq Batisah.. syahdu gak aku nengok bila ada yg meleleh air matanyer.. hah lega... azab aku dah lepas.. kemudian giliran org lain plak.. macam2 diorg buat ada yg bagi teka teki, ada yg bagi resepi, ada yg citer pengalaman sedih, happy, lucu and mcm2 lagi.. Azi?? dia buat teka teki..


Pastu kuliah bermula... hari2 yg penoh dgn kebosanan.. nasib kat bilik tue blh wifi aku aper lagi surf internet jerlah guna N81 Azi.. Kitorg pon bergossip la..

- kuliah time!!!-

- Antara aktiviti di dalam dan luar bilik kuliah -


Ada skali tue hari ahad kitorg dibawak berjalan2 g pantai.. Nama pulau yg kitorg pg tu Pulau Giam.. Cantik sgt pulau nie.. takder org tinggal so tak tercemar.. Kat sini kitorg snorkling n berenang2. Kitorg dapat la nengok batu penyu, batu ikan paus, baby coral and gamat..

- bercanda di pulau -

Banyak yg aku dah tak ingat la.. tapi yg bestnyer maser malam penutupan.. setiap group kena perform and hantar sorg wakil utk karaoke.. group aku buat fashion show and ada nyanyian (miming jer) di akhir persembahan. Masa fashion show tue kitorg guna lagu Gimme more - Britney Spears and miming guna lagu Madu dan Racun (ala.. lagu indon tue).. wakil utuk karaoke plak fadzil.. Masa buat fashion show tue, 2 org jejaka group aku telah dipakaikan baju pompuan...(kuang kuang kuang) Dan.. group aku menjadi johan untuk persembahan kumpulan... (congrats u allssss) karaoke lak tempat ke 4 (last la maknernyer tue..).. Lepas habis semua aktiviti fasi mengajak sumer peserta untuk berkaraoke and dia ada buat games yang menyeronokkan.. enjoy sgt mlm tue... seronok!!! mmmm...

-dgn geng seapartment-


Esoknyer time untuk balik.... sedih plak kan.. dalam masa yg sama happy giler sebb dah tak sabar nak jumper Naylie and Bie.. (of coz laaa).. Sampai hari nie.. masih ada gak lagi peserta2 lain yg still contact dgn aku dan ramai gak yg dah hilang cam tue ajer.. hmmm apa pon pengalaman nie memang tak boleh aku luper...

4 comments:

mamawafiy said...

congrat khas..awak dah induksi dan dah lepas smua syarat nak diconfirmkan..jadi lps ni mmg dah tetap la dlm perkhidmatan awam ni kan...semoga jadi pekerja yg boleh menyumbang kepada kemajuan dan kecekapan penyampaian perkhidmatan..terutamanya kepada PDRM kan....so teruskan bersemangat.....

p,s: seronok tgk pics awak kat pangkor.....

mama ranggie said...

wah..seronoknye kan...hubby mama dulu kena kat PANTAI CINTA BERAHI..sebulan lak tu..perghhh...lamakan?

Khas Lysha said...

mamawafiy.. Alhamdulillah la.. at least sumernyer lepas kan.. mudah2an mampulah sy menyumbang kemahiran yg ala kadar nie sampai umur 58 nnt.. he he

Khas Lysha said...

mama ranggie .. lamernyer sebulan.. yg 10 hari nie pon dah tak sesabar nak balik.. tapi biler dah balik rindu pulak maser kat saner.. kih kih..