Wednesday, July 9, 2008

It's a MIRACLE


Ape pendapat korang dengan gambar2 nie???

Banyak kan persamaan antara gambar sebelah kiri dan kanan??

Untuk pengetahuan sumer.. gambar yang belah kiri tue ialah anak buah aku
Nama dia Siti Nur Hidayah.. skrg nie umor dah nak masuk 10 tahun..

Yang belah kanan tue biasalah.. my Cahaya..
Yang nak dijadikan cerita yang aku heboh kata miracle nie sebab Hidayah or kitorg panggil Kakak adalah bukan anak kandung kakak aku.. dia ni kakak aku ambik jadi anak angkat masa umur dia 7 hari..sebab kakak aku dah 5 tahun kawen maser tue tapi tak dapat cahaya mata lagi.. Dah kuasa yang maha Esa kan.. Dia bagi persaman yang amat ketara antara muka kakak dgn muka anak aku..

Nak kata ada ikatan saudara memang ada tapi jauh la.. nak citer pon terbelit sket.. yang menyebabkan kakak aku n husband dia setuju untuk ngambik dia sebab adik beradik dia ramai.. dia anak ke 9 (dan yg bongsu la coz ayah dia dah meninggal hampir 2 tahun lepas..) pulak tue mak dia kena meroyan..

Bila aku bersalin n dapat Naylie.. diorg heboh kata muka Naylie sama mcm kakak.. semakin besar semakin byk persamaan diorg cuma kulit kakak nie kuning langsat.. n kulit naylie biasa jer.. coklat..

Jaga kakak masa baby memang senang.. jarang nangis.. jarang sakit.. cuma kulit dia terlalu sensitif.. bila semakin besar nie dia semakin kerap merajuk.. tak boleh la tersilap sikit .. sentap jer dia..

Bila kakak aku dah ada anak sendiri.. kitorg tetap bagi kasih sayang yang sama n tak berbelah bagi dgn kakak.. Kakak aku layan dia sama macam anak2 dia yang lain.. And kakak aku ada jugak bawak dia berjumpa dgn keluarga kandungnya.. yelah.. adik beradik dia kan ramai.. takut nanti tak kenal saudara sendiri..

Harapan aku semoga kakak jadi anak yang solehah..

-aku n kakak-

- Naylie dgn anak2 kakak aku, abang (Aliffudin Danial), kakak (Siti Nur Hidayah) & adik (Nurul Azhani)-

6 comments:

haJa*darLingZ said...

ya..mng ada iras naylie...erm xpun kak as dok bwk dia slalu kot masa pknen..tu yg trbkenan ngn kakak...aisehhh...so cute la dia...

Khas Lysha said...

haja darlingz... ha'ah la ja.. dulu kan dia gemau ngikut akak.. balik kampung pon dia ngikut.. cuma skrg nie seli rajin balik subuh tue yg dah tak bwk diorg..

Mira said...

salam perkenalan....thanks for visiting my blog...

Khas Lysha said...

mira... thnx 2 u too..

mamawafiy said...

memang ada iras la...mungkin masa awak pregnen tu awak selalu tgk muka dia..tup2 dpt baby mcm dia..bagus la tu...

Khas Lysha said...

mamawafiy.. bkn setakat tgk muka jer.. dah mmg tugas kiter masa prgnent dulu tak keje.. keje nyer mengambik dia balik sekolah sampai.. ke malam dia melepak dgn kiter.. tue la pasal..