Thursday, July 17, 2008

- Weekend -

- Mamaranggie, Haja n Aku (masing2 dgn girl masing2) -

Weekend lepas balik kampung lagi... biasanya aku balik 1 @ 2 kali jer sebulan tapi bln nie dah 3 minggu direct aku balik ke kampung suami.. tapi aku excited coz this week ada 2 majlis yg aku nk pegi.. first is wedding adik mamaranggie (sabtu 12 July 08) yg jgk kawan Bie.. sgt biru ok..

- Pengantin.. (gambar ehsan dari haja darlingz) -


Plan dgn haja utk ke sana coz aku n Bie tak tau umah dia. Tak sangka plak kitorg orange hr tue.. Nie la first time bjumper dgn mamaranggie.. she's very the busy that day ok.. orang penting la katakan.. Lepas pengantin berarak kitorg pon balik.. Tak dpt nak melepak lama sbb Bie nk g menolong kat umah Pak Long nyer yg nak buat cukur jambul cucu dia.

- Naylie, Aku, Haja n Irdina -


- Bie n Naylie in orange -

Majlis cukur jambul nie la majlis kedua aku.. tapi majlis ni aku tak tahu sbnrnyer.. biler dah balik baru mak ckp yang pak long nak buat cukur jambul cucu dia.. so dah alang2 kitorg balik ni blh la join skali.. Majlis ni berlangsung ari ahad 13 July 08 pkl 10 pagi..

- sempat lagi Bie membuai Naylie kat umah kenduri (nak bermenantukan anak raja la tue!) -

Tak dapat nak snap gambar baby di cukur.. sbb aku terpaksa balik awal coz berlaku kecederaan kat anak dara aku.. budak lasak tak reti duduk diam.. macam tu lah.. actually masa kat umah mamaranggie dia dah jatuh and luka kat lutut.. than masa majlis ni dia jatuh lagi and luka kat tempat yg sama.. aper lagi meraung la.. Bie hantar kitorg balik kemudian dia pegi semula.. tapi sbb aku tak pesan soh tangkap gamba takder la dia tangkap.. hhmmmm..


Petangnyer adik ipar aku, Sharifah mengajak bermandi manda di Tiara Beach resort sunggoh happening ok.. hilang sakit lutut Naylie.. dia memang pantang nampak air.. cumanya gamba masa bermandi manda tue aku tak snap gak coz sumer nyer nakberendam and tak der saper yg nak menjaga harta benda.. dpt bgmba sket pon jadilah kan..


- Naylie n Iman ... "we're ready to go!!!!!"-

- Alang, Naylie n Siti -

Minggu nie tak balik kampung.. kat umah ajer coz aku nak begotong royong mengemas rumah.. kain baju tue dah menggunung tak berlipat.. ye lah bilenye nak buat coz biasanya aku settlekan time coti jer.. he he..

8 comments:

mama ranggie said...

auwww...gumuksnye mama..segan lor..

Khas Lysha said...

mamaranggie.. tak per ada isi.. lps bersalin nnt musti slim..

*SiRibenMerah said...

wahahaa..
jenjalan makan kenduri.. satu dah i jeles..
jumpe haja n mama ranggie..
lagi la i bertambah jeles..
kesimpulan nya..
I jeles la...
best nye jumpe haja.. windu lak.. huhu =(

Khas Lysha said...

siribenmerah... memang wajib dijeleskanss.. he he
kalau ada nak buat kenduri jemput la kiter (pelawa diri la pulak..)
Insya Allah kiter n haja pegi..
Gerenti hilang windu punyer lah..

Mommy Lily said...

mami tk dpt pegi umah mama ranggie ari tu, kalau idak mesti jumpe kita kan.. naylie sgt sweet

salam~Mommy lily

Khas Lysha said...

mommy lily.. salam mommy.. tak per ada rezeki kiter jumper gak kan... naylie sweet??? tq la mommy dia sungguh lasak ok,.

haJa*darLingZ said...

uwaaa...mak jeles ok berendam sakan....tp xpe...next time kite g berendam kt laut jelah...

Khas Lysha said...

haja darlingz... best! best! berendam kat laut mmg la best... nnt kiter plan yer..