Tuesday, April 14, 2009

: (

Hari ni aku tak keje.. ambik mc coz Naylie demam. Start petang ahad suhu badan dia dah melambung tinggi.. dah bg makan ubat, letak cool fever and minum cool rhino badan dia still panas. Lagi teruk biler dia langsung tak nak makan. Aku takut kalo dia bukan setakat demam.. takut ada plak virus lain menumpang.
.
.
Balik dari opis terus bawak dia g klinik.. and suhu badan memang tinggi. Doktor kata dia takde apa2 jangkitan kuman yg lain cuma demam mungkin sebab perubahan cuaca. Yelah masa hari ahad tu dalam pukul 9-10 memang cuaca sangat panas and dia berjemuran.. balik umah dia terus tido and aku plak terus on aircond.. dalam pukul 2 ptg hujan plak turun lebat.. aku memang la layan tido sedap kan,.. sejukkk.. biler jaga aku rasa badan Naylie panas..
.
.
Malam tadi lepas bagi makan ubat dia terus tumbang. Tak bangun. Mungkin penangan ubat.. yang membuatkan aku mc sebab badan dia sangat lemah. Sampaikan aku terpaksa pakaikan dia diapers sebab dia tak larat nak bangun ke toilet. Biler aku tanya dia nak buang air tak? dia angguk kepala tapi biler aku nak angkat dia bangun dia tak nak.. kaki dia menggigil.. x sampai hati aku nak kenakan air kat badan dia.. mesti dia rasa sejuk sangat2.. Sekarang ni dia masih berselimut.. Biasanya dialah orang yang paling tak suka selimut.
.
.
Sebenarnya jugak mlm td aku kena sakit kepala.. aku rasa darah aku naik la.. dah beberapa hari ni kepala aku berpinau jer.. mungkin sebab tak cukup tido since Naylie demam.. aku tak g check up lagi.. risau lah!.. harap2 sumer akan kembali normal.. aku sgt2 tak suka keadaan mcm ni,.. sakit, lemah, suram, tak ceria... semoga Allah bagi kami kekuatan.....

7 comments:

[-suziey-] said...

ala siannya naylie..smpai mama dia kena mc..semoga cpt sembuh yek...khas pn take care..jgn tensen nnti drh lagi naik.. take a good rest k ;)

rasp said...

alahai siannya kat both of u..try to have a gud rest and take ur medicine k..

hope u'll have a speedy recovery!

Dee said...

siannyer..khas take care tau..nk jaga naylie khas kena sihat. Nti mkn ubat..sian kat naylie..mesti lembik..hopefully naylie cepat sihat..amin..

mamaadam said...

Alahai kesiannye u anak beranak tak sihat, sabar eh dan jaga2 sket takut naylie panas sgt badan dia, memang kita pegang sejuk tapi dalam panas, adam slalu kena, take care to u too kalau ada masa rehat la ok..

kayteeze said...

Ooo ...sekarang ni cuaca tak menentu, ek. Kesian Naylie tu..budak2 bila sakit,mamanya lagi haru... Harap2 cepat sembuh...!!

unique1012 said...

demam ni memang tak leh main2 kan lg2 kalau budak2.. maybe bleh bagi dia glucose or something yg bleh tambah energy dia sbb tak nak makan.. or minum susu ke.. risaula kan.. harap cepat sembuh ye!!

Khas Lysha said...

all:... alhamdulillah.. berkat doa u all kami semakin sihat.. semalam sepuas2nya kami rest.. tima kasih atas kata2 semangat n keprihatinan semua.. love u all .. muah muah muah ;)