Thursday, April 16, 2009

Kenduri Donut

Hari selasa 14.4.09 (hari yg aku mc tu.) ialah bday anak kakak aku Aliffudin Danial (Abang) yang ke 10. Kakak aku plan soh belikan kek. Pastu aku teringat yang aku ada dapat kupon Big Apple donut tapi dia start 15 hb. Aku soh kakak aku tangguh dulu sehari nnt 15 hb tu kita beli donut jerlah.. lg pon setiap kali bday asyik makan kek jer,.. boring jugak.. and kakak aku setuju..
.
Jadi aku la yg ditugaskan utk beli donut tu semalam.. aku guna kupon yg beli 12 free 6 .. total 18 ketul donut dengan hrga 21 hengget.. kalo beli kek x dapat rege gini kan,.. lg pon aku mmg sker donut..
.
Makan donut sampai muntah.. he he he.. Naylie tu mmg dia pulun yang strawberry tu dulu.. tu feberet dia.. Aku lak sker manggo tp semalam aku pulun yang durian.. Si Abang dia sker Go Nut.. sebab yg manis2 sgt mcm coklat dia tak baper gemar.. yang lain2 aku tak perasan lak diorg belasah yang mana dulu.. yang penting perot kenyang..
.
.

Budak kecik ni tak padan dengan demam dapat makan donut hilang sumer demam.. comot plak tu.. ni kira pose makan donut paling da bomb la.. hu hu..


Inilah Abang,.. badan dia maintain jer.. tak besar2.. baju dia masa umur 7 - 8 tahun still boleh pakai lagi.. jimat betol kakak aku.. tah biler nak besarnyer.. Dia nyer antenna ada ala2 Nabil Raja Lawak kan,.. dulu masa dia kecik aku sker sakat kalau dia geleng kepala aku cakap.. huii sejuknya mama dapat kipas free.. pastu kakak aku dari jauh jeling jer.. tak baik aku kan,.. pasni aku taknak la ejek abang lagi takut terkenan.. he he..
.
Masa kecik menjaga abang la paling mencabar. Kalo dia dah start menangis sampai 2 - 3 jam tak berenti. Pernah sekali kakak aku bwk balik kampung husband dia perjalanan 4 jam. Dari rumah sampai ke kampung boleh dia menangis sepanjang perjalanan.. mcm2 org ckp kena sawan nangis la,.. nama tak sesuai la,.. sampai satu masa dia stop,.. tp aku pon x tau mcm mana cara kakak aku buat bg dia dah x nangis lagi.. Sebenarnya dia ni pon versi jejaka sentimental.. kalo tersentap tau2 meleleh jer airmata dia.. tp x la melalak meraung macam masa kecik dulu.. umur setahun dah x pakai diapers sebab dia ada masalah pembuangan air besar. Maka dia lg sker g toilet dari membuang di diapers dia.. jimat lagi kakak aku..
.
Kat sekolah plak cikgu kata dia ada ciri2 kepimpinan. Pernah dia di calonkan untuk jadi pengawas tp dia tolak. Dia kata kat cikgu uniform pengawas mahal.. kesian ummi saya nanti kena carik duit lebih untuk beli uniform saja.. alahai,.. betol punyer jimat la anak buah aku sorang ni... jimat takpe lagi jgn kedekut sudah...
.
Moga2 jadi anak yang soleh yer Abang,..

11 comments:

nyonya*PIE said...

wow...donut...aroslah g beli ni...mngebukan diri sblm dikempiskan..kihkih

jesnita_ns said...

sodap tu B.A.D...!! sy pn tak tukar lg kupon ni..klau tuko mau makan sampai lebam..hahahha

*ayu* said...

tapi naylie comot comey laaa.. geram je nengok dia..

hope she recovers 100% real soon.. amin...

[-suziey-] said...

alamak sy ni pantang ngn donut..pntang tgk..ish geram nye..dh lama xmkn donut big apple,....i love the cheese the most :)

Khas Lysha said...

nyonya pie:.. betol tu pulun puas2 pastu pantang betol2.. he he he

jesnita:.. kalo tuko tu jgn lupa ajak akk skali baru la tak lebam nak mengabiskannyer.. he he he

ayu:.. amiin.. harap2 gitu la ayu,..

suziey:.. oo pantang tengok gupernye.. he he

Dee said...

wah2 naylie..muncung2 tu sytle blogger tuh..kehkehkeh..sib baik naylie yg muncung..kalo mamanyer..kehkehkeh..

Khas Lysha said...

dee:.. ada talent jd blogger tak nnt?.. he he.. kalo mama dia kompom ramai yg larikk he he he

CoNniE said...

wowww... kite pon suke donut...

psstt - beli kat JJ bkt Tinggi ke tu? sbb nampak ari tu.. heheheh..

Ada Ayrissa said...

hepi besday...
sedapnya donut tuh..

unique1012 said...

alahaii.. bestnya donut!! lama dah tak makan, terliurla!! hehe..
happy birthday abang.. semoga menjadi anak yg soleh ye..

Khas Lysha said...

connie:.. sy pon nampak jugak.. he he he (yeke??)

ada ayrissa:.. sedap,... nak ke??

unique:.. best sgt mkn donut.. he he he.. insyaAllah abang akn jd anak yg soleh.. tima kasih yer,.. ;)