Saturday, April 25, 2009

Bahaya Ni!

Setiap pagi kan aku duduk kat bus stop menunggu kawan aku yg aku tumpang keta dia tu kan,.. and setiap pg jugak aku selalu akan lihat benda yang tak sedap langsung mata memandang. Situasi ini bukan sahaja merbahayakan diri sendiri tetapi jugak orang lain. Tapi manusia ni memang selagi tak kena kat diri sendiri, selagi tu lah diorang akan lakukan perkara yang merbahayakan, bila dah jadi baru nak menyesal kan tak guna,..
.
Jadi korang tengok la aksi2 extreme ni.. huuu bahaya tol!


Ha,.. nampak tak sorg mak ni bwk 3 org anak dia naik motor.. tujuan dia murni nak anta anak g sekolah menuntut ilmu pastu agaknyer x de sapa nak jaga yang lagi sorang tu kat rumah so dia angkut sekali tp nampaknyer dia sorg jer yg nak selamat sebab dia jer yg pakai helmet anak2 dia yg 3 org tu x pakai helmet pon lepas tu korg nampak tak kat mana dia berenti?? kat tengah2 jalan.. Kat pembahagi jalan tu.. sebab apa dia benti kat situ?? korang tgk gamba kat bwh ni plak
.

dia buat u turn kat sini.. dah la tempat dia u turn tu lorong kanan kete mmg laju2 kat situ sebab x de traffic light. Sebenarnya lebih kurang 500 meter di hadapan dan di belakang ada tempat untuk diorg u turn dengan selamat tetapi diorg ni tetap nak merbahayakan diri.. sebenarnya bukan akak ni sorg jer yg buat u turn kat sini malah ramai penunggang motosikal yang buat aksi yang sama.
.

Budak sekolah ni pon sama.. tengok tu ada bas nak lalu.. bas ni pon laju tau,.. yelah lorng kanan kan kenderaan laju2.. haih.. kenapa la diorg ni x sygkan nyawa?? bkn senang nak melahirkan seorang manusia ke muka bumi tp biler dah diberi peluang kenapa perlu disia2 kan begini???

11 comments:

kayteeze said...

Adoi.....

Kak tie pulak naik seram ! Entahlah... masing2 terutama pemandu kenderaan berat ni tak nak mengalah... asyik nak bawak laju je.. Terus teringat kat sorang budak perempuan dilanggar bas(dlm akhbar), sampai melambung dan berkecai kepalanya... ngeri betul (kat klate)

Ibu tu pun mungkin dah tak de jalan nak ikhtiar... susahnya kalau masing2 mementingkan diri sendiri. Kalau kak tie jirannya, boleh gak offer tolong jaga anak dia tu sementara dia antar yang lain ke sekolah...hu hu...

[-suziey-] said...

ish bahaya nih....nasihat sket makcik tu...

Ada Ayrissa said...

giler diorg nih...
bhaya siotttt.....

CoNniE said...

mak aih.. dahla bonceng 4 org.. bhy tu.. kite tau tmpt tu..

*ayu* said...

astaghfirullah..bahayanya khas...ya allah hai.. malaikat je lah yg lindung budak2 tu.. maknya pun satu.. isk isk isk..

Khas Lysha said...

kayteze:.. betol la kak tie masing2 pentingkn diri.. si ibu juga perlu lebih prihatin terhadap anak2.. betol la kata pepatah biar lambat asal selamat. daripada nak cepat tp x sampai2..

suziey:.. tu la sy rasa macam nak bg ceramah kat mak cik tu.. tp apakan dia di berada di tgh jln,..

ada ayrissa:.. mmg sgt bahaya.. diorg ni betol2 x syg nyawa..

connie:.. mcm2 pe'el yg dpt dilihat biler kt duk kat bus stop..

ayu:.. beto tu ayu,.. malaikat jer la yg lindungi diorg.. tp kalo dah terjadi sesuatu jgn plak nak salahkan org itu, salankan org ni,..

mamaadam said...

hm memang bahaya tau, saya slalu gak tgk keadaan mcm ni tapi tula mungkin diorang ni pk nak anta anak je, bahayanya diorang tak pk, ataupun keadaan mendesak tak dapat tidak kena anta anak jugak hm..

Khas Lysha said...

mamaadam:.. mmg sgt bahaya.. :(

Dee said...

bahaya betul..xyahlah pk diri sendiri..pk anak2 cukuplah..ngeri betul!!

rasp said...

i tgk pics pun rasa ngeri tul..mmg bahya.. kkdg manusia nie, kalo lum kena mmg tak beringat isk isk isk..

Khas Lysha said...

rasp:.. mmg pon dah kena barula nak menyesal..