Tuesday, March 10, 2009

Cream Puff

Hari cuti ada kalanya aku rajin menerai2 resepi2 yg aku dapat melalui blog2 korang.. ada kalanya biler mood malas aku datang, jangankan nak menerai resepi.. nak masak air pon aku malas.. ngeh!..
.
Jadi weekend yang lepas adalah mood rajin aku.. so aku telah menerai resepi cream puff yang aku dapat dari blog CT NABILAH .. thanx for sharing ;)
.
Dan hari ni pulak bukanlah hari rajin aku untuk menyalin semual resepi berkenaan so.. kalo korang ada mood yang ala2 rajin nak menerai korang click kat sini ok!
.
Sekarang ni korang tataplah puas2 hasil keje aku yer.. he he he
.
. ni panas2 baru kuar dari oven.. tp jangan gelak aaa... mmg la rupanya tak secantik yang Ct Nabilah buat.. tp kira ok la kan,.... he he he -

.
.

- Pastu aku memandai,.. aku ambik sket and aku goreng... dia jadi mcm kembang sket and tak baper cantek jdnyer.. aku rasa better bakar je kot.. x yah la goreng.. lgpon dia jd berminyak sgt.. -

So kalau korang bermoodkan rajin,.. sila la buat yer,..


13 comments:

unique1012 said...

Khas Lysha,
ok dah tu, yg penting rasanya, hehe.. memang puas kan kalau dpt buat sendiri!!

nyonya*PIE said...

alamak...roh rajin tu ntah bile nk smpai...silap2...makan pun malas...huhu

[-suziey-] said...

hahhhhaa..klako la khas..ade plak nak goreng2..hahhha..tp ok la..kalu xcube xtau kan..ekkekeek:p

rupe xpenting..yg penting sedap!
bak sket sy rs:D

Khas Lysha said...

unique1012:.. puas sangat!.. thanx yer bg resepi tu.. ;)

nyonya pie:.. wah kalo makan pon malas ni dah penyakit lain neh!.. hmmm

suziey:.. tu la pasal.. x cuba x tau kan,.. nak ke ambik la.. x sedap jgn komplen he he he..

jesnita_ns said...

cam sodap je kak..pos arr skit kt sy..hehehe

CoNniE said...

wah... sdp nyer... mkn boley la... nk buat tu.. heeee.... tunggu kerajinan tahap maxima.. ekekek...

dakgilachoc a.k.a nani said...

nampak sedap..kita pn suka krim puff ni..nti lehlah suruh akak buatkan erk...hehehehe...

Dee said...

nk gak khas..tp jgnlah goreng..bakar itu lebih sihat..hihihi..pandai gak u gentel ye..

Khas Lysha said...

jesnita:.. kalo nak meh dtg umah akk.. pos2 x main.. he he he

connie:.. biler agaknyer kerajinan tahap maxima,.. kalo dah tiba bgtau la bley saya buat test food.. he he he

nani:.. nak akk buat blh ajer,.. meh dtg umah akk..

dee:.. nak jgk ker?,.. blh2.. mcm yg lain2 gak sila la berkunjung ke rumah ku.. hu hu..

rasp said...

i love cream puff tau tapi kemalasan tahap dewa nak buat :) pekata u buat lagi post kat i..i tak kisah rupa, coz confirm sedap nak nak kalo org tolong buatkan hehehehehehehe ;)

Khas Lysha said...

rasp:.. nak pos tu yg leceh nyer apa kata sis dtg umah.. baru la best boleh tlg buat sekali,.. he he he.. :D

imz said...

wow..mcm ranggup je tgk...mesti sedap ni mkn sambil tgk tibi

Khas Lysha said...

imz:.. sedaapp.. tp x la rangup sgt kalo goreng rangup.. makan sambil tgk tb best kan.. ;)