Wednesday, May 20, 2009

Award Tag From Sally aka Mama Wafiy



Award ni aku terima dari Mama Wafiy yang jugak merupakan wife kepada classmate aku masa blaja kat Poli Shah Alam dulu.. Baru jer dapat baby girl.. seronok kan,.. dah sepasang anak dia.. Tima kasih Sally.. tah biler la sy dpt g tgk baby awak kan,..


Syarat tag ni seperti berikut..

1. Letakkan logo award ini di blog anda

- Settle -


2. Anugerahkan award ini kepada 10 Blog yang anda anggap paling berinspirasi dan sangat mesra


3. Pastikan anda menyatakan penghargaan ini melalui ‘backlink’ dengan blog yang anda anggap paling memberikan inspirasi dan mesra dari blog anda.


4. Informasikan penerima award mengenai award yang mereka terima dengan menyatakan komen di blog mereka.

Okey award ni aku taknak kategori sebagai tag la yer,... aku lg sker bagi jer kat org yg aku listkan ni.. dia soh 10 kan,.. so aku list kan 10 yer.. kalo yg 10 org ni nak bagi kat org lain terpulang,.. kalo dah ada nak simpan jer pon ok,.. so 10 yg disenaraikan adalah... (sambil ada background bunyik drum.. korang dgr tak??)


1. Dee - sgt memberi aku inspirasi bab makan. dia suke sgt tyg makanan kat blog dia.. pastu makanan2 nya sedap2 pulak tu.. kengkadang macam nak jilat je pc ni.. (itu ayat tipu je..).. seorg yg friendly and rajin ketemu dgn blogger2 (biler la turn kita nak ketemu kan,..) dia jugak byk pengalaman.. blog dia pon sempoi.. suka jugak baca telatah 2 org princess dia yg cute tu, mcm mak dia jugak.. ;)
.
2. Ayu - atau lebih popular dgn nama ayu the sun. sgt ceria dan cute orgnyer.. blog dia byk berkisar ttg aktiviti dia. dan dia sgt rajin menghadiri majlis2 keluarga. Kebanyakan entry dia pasal family and friends. Seorg yang penyayang.. yg menginspirasikan aku agar menyayangi org di sekeliling aku..
.
3. Finee - Mama adam yg cute tu.. seorg pendidik yg jugak seorg kak andam.. (nak panggil mak andam muda lagi..).. sgt penyabar dlm menjalankan keje2 yg sgt mencabar. yg buatkan aku bersyukur kerana mcm mana susah keje dan tanggungjawab aku,.. ada org alami sesuatu yg lebih berat dari itu..
.
4. Mommy Lily - Sker baca story pasal lily yg comel serta mommy yg ceria. Biler g blog mommy pon perot akan berkeroncong sbb mommy sker jugak publish pasal makanan.. lagi biler ada kek.. rasa macam nak kunyah jer skrin pc ni.. hehehe
.
5. Miim - Aku ni kan dok kat Malaysia jer.. itupon tak abis pusing lagi. Biler baca citer Miim yg duduk kat UK ni mmg best. Sgt mmberi inspirasi. Sekurg2nya walaupon aku x penah pegi tempat tu aku tau la ada nama tempat tu.. pastu Miim pun rajin menjelajah.. seronok kan.. jauh berjalan luas pemandangan. (paling jauh aku berjalan 13 km. Yang lain naik kenderaan.. hehe)
.
6. Hajar - aka Nyonya Pie.. of coz la sgt mesra dan mmberi inspirasi.. sifu aku ni. kalo dia tak de maybe aku x de blog ni.. thank you sifu!.. seorg yg sgt baik dan tabah.. selalu tlg aku biler aku susah.. dah lebih dari adik sendiri.. sebab tu kalo jd apa2 pada dia aku sgt susah hati..
.
7. CT Nabilah - bg inspirasi dgn resepi2 yg istimewa.. ada gak yg aku dah cuba ada yg br print tp belom buat.. he he he.. dia pon duduk jauh.. seronoknyer kan,.. hmm
.
8. Suziey:.. Blog dia sgt mesra. dia akan menceritakan sesuatu kejadian dgn sedetailnyer sampai kdg2 aku boleh bygkan mcm mana kejadian tu.. pastu anaknyer aqeel sgt la cute.. mcm nak cubit jer pipi dia yg kemerahan tu.. hehehe
.
9. Connie:.. bg inspirasi kat aku bab buat tag. dia rajin buat tag.. ni yg aku bersemangat nak settlekan tag2 yg tertunggak ni.. huhu..
.
10. Kak Tie:.. blog nyer juga sgt mesra. ada info2 yg bagus dan berkisar juga kisah dia dan family.. tukang komen kat blog dia pon mesra2 dan berinspirasi belaka..
.
Utk kali ni yg 10 ni je dulu yer.. ada lg award yg menanti yg lain2.. maklumler tag tgh queue.. hehehe

15 comments:

mummYaeesh said...

hamboii pjg lebar betul penerangannye tu..woohoo!

Khas Lysha said...

mummyaeesh:.. inspirasi katanyer.. ekekek :D

mamaadam said...

Haiiiii!!! wah gumbiranya bila kena puji neh hehe..khas tq bagi kita award, siap panjang lebar penerangannya.. macih2 lap u hehe

Khas Lysha said...

mamaadam:.. lap u too finee.. ;)

rasp said...

sis, tahniah dpt award..
pakai baju rekaan siapa gi amik award tu *ihiks*

Dee said...

kihkihkih..ye ke byk makanan..aik..kena kurangkanlah citer psl food ni..hihihi..dee dh amik award tu..thx ye..

Mommy Lily said...

wah suka suka..tkasihh

thanks sbb slalu gi blog mami

next time kita publish kek lagi ye sbb tahu ada org suka kek

Hihi

Love,
MommyLily

Khas Lysha said...

rasp:.. ala.. rekaan jiran sebelah jer.. ahaks.. :D

dee:.. makan2 kan sodap.. :D .. ok dee.. tepek jgn x tepek ok!..

mommy lily:.. hehehe.. ni yg buat nak kunyah pc nie.. hehehe

unique1012 said...

alahai kak, apalah yg istimewanya resepi2 tu, hehe, thanks utk award ni ye..

imz said...

musim mengetag dh tiba...wah leh dikatakan ramai jgk menjd inpirasi ek..apa2 pun teruskan berblog..!!

Khas Lysha said...

unique:.. sgt istimewa tau,.. sila la ambik yer.. jgn lupa tepek ok..

imz:.. :D .. im pon sama yer,..

★ whoaamello ★ said...

Congratulations on receiving the award (:

Khas Lysha said...

whoaamello :.. tq!! ;)

*ayu* said...

leh tak nak feeling terharu!
huuhhu...

eh tak sangka tau..
mcm baca lima kali..
eh ayu mana tu?
kompem ke ayu..

wah!
thnks khas..
u're my inspiration too!

Khas Lysha said...

ayu:.. confirm la ayu.. sapa lg ayu the sun tu kan.. sila la ber feeling yer,.. hehe ;)