Saturday, May 16, 2009

Join Contest Mama Aqish

Okay dgn rasminya aku menjoinkan Naylie utk contest Toddler Super Model Contest yang dianjurkan oleh Mama Aqish. So kat bawah ni la gambo2 Naylie yang kononnyer pose ala2 model yg menggayakan pakaian yg chanteekk katanyer.. (cantek kerr??) Jadi biler masa nyer dah sampai jgn lupa vote yer korang,.. he he he..

Nama anak : Cahaya Naylie Elyza Binti Sharizal

Tarikh Lahir: 3 May 2006

Umur: 3 tahun

Nama ibu: Khasnida Binti Samat (aka Khas Lysha .. ececeh)


gambo 1.. yg ni namanya gaya 'alamak! terlebih sudah'.. he he he kata soh pose ala2 model.. tp yg ni dah mcm model terlampau la plak!.. pon boleh la yer,.. ;)


gambo 2 .. yg ni plak ala2 gadis ayu bergaun coklat memegang teddy bear.. sambil dalam hati berkata.. apa kejadahnyer aku pakai gaun coklat sambil memegang bear?? ada sapa2 boleh jawab?? ekekek :D

gambo 3.. yang ni plak gaya gadis sunti berkain batik baru lepas mencuci baju di tepi sungai.. nak pegi sidai kain la kot.. he he he

Owh syarat gambo cuma 3 jer so seterusnya menjawab soalan,..


Soalan yang perlu dijawab pula ialah...
i) Kenapa saya suka baca blog Mama_Aqish???

.
Saya suker sangat baca blog Mama Aqish sebab .. blog ni meriah,.. ramai mommies yang join blog nie. Sekaligus byk jugak ragam babies yang macam2 peel. Boleh dijadikan tips utk diri sendiri.. Lagipon mama aqish rajin update stories about aqish yg cute miut.. and segala activities.. full of joy, fun and happiness... Lagi satu blog Mama Aqish ada contest.. yeehaaaa.. ;)
.
.
ii) Kenapa anak saya mesti dipilih sebagai pemenang???

Anak saya mesti dipilih sebagai pemenang kerana.. saya yang teringin sangat dia menang. Alangkah bestnyer kalo Naylie menang.. walaupon pose dia ala kadar, muka pun sederhana lawa tapi saya tetap rasa dia layak untuk menang.. sebab sebagai ibu saya dapat rasakan yang dia akan menang. Kerana kemenangan itu adalah milik pemenang.. kalau dia tak menang dia tetap telah memenangi hati saya. Kerana saya tetap akan menyayangi dia selamanya. Sebab dia telah pon menang sejak dia dalam perot lagi. Jadi kemenangan dia untuk contest ini merupakan kemenangan berganda.. mcm double barrel (yeke?) mahupon double decker.. tp bukan sekali-kali menjadi double trouble.. jadi itulah ulasan saya tentang kemenangan,.. adakah dia pemenangnyer??.. hmmmmm,,,,,

Ok! itu jer.. jd harap2 mama aqish berpuas hati ye,.. ;)

23 comments:

*ayu* said...

my fav pic: no 2 & no 3..
kang dh kena start undi..sila sound yer... ayu nak vote for naylie!!!!!

kayteeze said...

Kak tie suka gambar dia pegang bear tu, comel sangat2 !!

imz said...

wah..pandainya dia berposing..!!..suka tgk..

mummYaeesh said...

jawapannye supaya bear tu bleh cover perut buncit!woohoo..

pandainye la si kenit ni posing..comey jerk...seb baik pompuan klu tak tipis la yaeesh nak menang nnt!woohoo..

Khas Lysha said...

ayu:.. thanx 4 ur support nnt dah tiba time mengundi wajib sy war2kan.. ;)

kayteeze:.. tima kasih la kak tie.. nnt jgn lupa vote yer.. ;)

imz:.. hi imz.. lama x nampak.. posing ala kadar je.. huhu

mummyaeesh:.. betol tu mengcover perot buncit.. ekekek :D
seb baik gak naylie pompuan kalo boy kompom kalah dgn yaeesh.. ;)

[-suziey-] said...

amboi..kemain lentok lagi gambo first tuh..ekekek:D

Saidatulnissa Aina Umairah said...

cute ade peluang utk mmg anak dara nie...

Khas Lysha said...

suziey:.. yela suziey seb baik x terkehel pinggangnyer.. ekekekek :D

saidatulnissa:.. insyaAllah.. ;)

Dee said...

khas..aku pun nk vote utk naylie..suker pic no 2 & 3..bgtau tau!!

Khas Lysha said...

dee:.. dah tiba musim mengundi wajib sy bgtau... jgn lupa vote tau!.. hehehe :D

mamaadam said...

ui comelnyerr, ayunyeeerrr sume ada kat naylie ni, vote for naylie yey yey

rasp said...

suka all her pics tapi my fav is the last one...sungguh ayu! harus i vote nie!

Khas Lysha said...

mamaadam:.. alahai.. syukur alhamdulillah,.. tima kasih finee.. nnt jgn lupa vote tau!.. hehehe ;)

rasp:.. sis bukan harus la,.. wajib.. ekekekek.. gurau jer.. ;D

joegrimjow said...

ololooo
comeynyeee

Khas Lysha said...

joegrimjow:.. ololooo tq la joe.. :D

Ada Ayrissa said...

don wori kak,
kita kompim vote utk naylie...

Khas Lysha said...

ada ayrissa:.. jgn x vote okey!.. he he.. ;)

neezareef said...

wah..pndai la dia begaya

Khas Lysha said...

neezareef:.. ala2 kadar jer.. huhu..

-:- Zafran BabyAndKidsCollections Enterprise -:- said...

Gud luck and all the best yeaaa.. :-)

Khas Lysha said...

zafran BCE:.. tq! ;)

Azure said...

alalala..bukan main melentuk. pandainya posing

salam kenal yea

Khas Lysha said...

azure:.. tula.. lentuk kemain seb baik x terkehel.. hehehe

salam kenal.. ;)