Monday, June 22, 2009

Aku berBZ di Titiwangsa

Mari2 korang sumer aku nak story pasal aktiviti bzness aku di Hari Keluarga PDRM. Entry kali ni aku citer pasal bisnes aku dulu ye, pasnie aku story plak pasal aktiviti Hari Keluarga tu ok!..


Macam yg aku bg tau
sebelum ni aku bukak gerai burger tp harga yg aku senaraikan sebelum ni terpaksa di naikkan sebab harga brg yg melambung tinggi.. bkn aku tamak yer... pastu minuman aku terpaksa cancel kan dari menu pasal x de ruang nak letak dalam keta penoh giler.. nak carik van dah x sempat dah.. aku just dpt pinjam avanza my uncle jer.. seb baik 2 orang kanak2 o.k.u kazen aku yg sudi tolong kecik jer.. so boleh la menyelit..


- adik aku, Akam and asben aku tengah menghanguskan burger n hot dog.. di awal pagi masih boleh bekerja dgn lemah lembut dan sopan santun.. biler tengahari aku rasa mcm tgn aku ada lebih dari dua,.. kena serang uolsss... sampai ada satu kejadian aku terlupa letak daging burger.. seb baik org tu perasan aku bungkus roti jer.. ampun abang polis.. saya tak sengaja... -

- kerepek merepek yg sold out!.. alhamdulillah.. abis jugak.. -

- kazen aku yg berumor 12 17 tahun.. Shera ada hati nak masuk sukaneka utk kanak2 12 tahun ke bawah.. tp kalo masuk pon org x tau yg umor ko 17 tahun .. biler tah nak beso.. huhu.. -




- ini lg sorg kazen aku. Afiq anak pakcik aku empunya avanza.. so thanx to both of u sbb sudi tolong k.ngah aritu yer.. -

- eh??? ada hamper??? ni lagi satu rezeki kebetulan dapat cabutan bertuah.. merasa la kitorg hamper berisi cokelat dlm tu.. -
.
so hasilnyer alhamdulillah.. nak kata lumayan tu tak lah sgt tp boleh dikatakan berbaloi la.. tp still x cukup la nak buat raya kena carik alternatif lain lg nih.. he he he..

19 comments:

Ada Ayrissa said...

wahhh..bestnyaaa....

Dee said...

ya..sgt laku burger aritu...hehehe..btw..kerepek tu mmg sedap? sapa buat ye khas?

ikiqzana said...

kelakar la khas ni.. x pernah plak zana dengar atau beli, terlupe taruk daging buger.. hehehe...

mesti masukkk.. berniaga.. leh le belanja...

neezareef said...

xpe harga lebih yg penting sedap..so camne biz hr tu..

pstt..nk tumpang iklan
vote for afiq kay!

http://bigboy-uzma.blogspot.com/2009/06/undi-disini-sticky-mode.html
A0018

TQ

rasp said...

hahahahaha lawak tul eksiden lupa daging tu....tapi nie 1st 'berniaga'kan...harus ada kesilapan...next time, dah pro aaaa

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

wah...sronok nya berniaga yer... yg x tahan tu insiden lupa letak daging burger... hehehe... kelako lah kak... itu mmg dah kena serang habis2 tu... mmg rezeki btul gak ye aritu, siap dpt hamper lagi... ;)

Khas Lysha said...

ada ayrissa:.. mmg best!!! ;)

dee:.. sy beli la dee. org keje kilang kerepek yg buat. nak order?? hehe

ikiqzana:.. tula pasal. dah kelam kabut mmg tak perasan langsung. mesti org tu ingat sy nak tipu dia kan.. alahai..
alhamdulillah ada la rezeki sikit. jomlah kita dating sy belanja hehe

neezareef:.. alhamdulillah rezeki.. ok sy akan vote! ;)

rasp:.. tula pasal sampai terlupa la pulak.. ni la 1st time kena serangan bertubi2.. huhu

te-are:.. alhamdulillah rezeki. ;)

imz said...

wah dpt hadiah cabutan bertuah....bertuah btol...mcm na dgn jualan hari ni..?...

unique1012 said...

wah wah, alhamdulillah businesss yg menguntungkan!!!! tahniah ye, naylie mana?? tak nampak pun..

kojah said...

wahhhh, laku jualan akak ek...=)

Khas Lysha said...

imz:.. alhamdulillah.. jualan memuaskan la.. hehe ;D

kayteeze said...

Err.......kak tie berkenan benor dengan kerepek2 tu..Kalau lah kak tie ada mesti dah borong semuanya, hi hi..

en_me said...

bznyerrr.. ehehe

Khas Lysha said...

kayteeze:.. alahai rugi saya kak tie takde kalo tak dah lama sold out kerepek tu kan,.. hehehe

en_me:.. bz.. huhu!!

[-suziey-] said...

waaaa mmg meriah ...best tu dpt hamper...

Farid Rashidi said...

Salam ziarah,

Apa khabar tuan rumah? selamat menjual burger ya.

Jemputlah ke blog ya. Boleh exchange link dan bertukar pendapat.

EIJAM'S FAMILY said...

meriah yerk..yg best dapat hampe

CuTeMiUt78 said...

wah.. sungguh seronok tgk itu hamper heh..heh..heh

U-jin said...

uit penat sgt ker...bg roti jerk..hahaha...lawak ler