Wednesday, June 10, 2009

Geram.. Part 3

Dah abis exam.. soalan senang jawapan pon dah ada tinggal pilih jer.. cuma x
tau pilihan aku tu betol ke tak.. tp dr gaya menjawab td mcm kompom kena ambik lagi jerk.. huhu..
.
Owh atas ni iklan jer korang layan la entry ni yer.. ;)
Sambungan entry geram.. part 1 and part 2

Masih lagi story masa kat kampung hujung mei aritu..

Kali ni perasan bercampur geram + frust..

First geram kat buah2 an yg dah mula mengeluarkan diri.. sila la tgk yer....



- Naylie dengan buah2 betik yang berbijik2 tu.. sambil pakai selipar nenek dia.. -






- buah durian.. ada yg besar n ada yg kecik.. yg paling besar yg bentuk jantung tu.. memang besar.. -



Yang frust nyer kebanyakannyer blm boleh dimakan lagik!!! buah durian tu gugur sebab di pukul ribut... bukan sebab dia dah masak... pastu betik tu kena peram dulu.. ok la part betik tu boleh di maafkan sebab dah ada yg masak.. part durian tu yg sunggoh mengeciwakan.. Bie xnak bwk balik katanya x best kalo makan yg peram nak tggu balik kampung lagi bulan julai... mcm lama lagi jer.. huhu..



14 comments:

U-jin said...

huhuhu durian....ade nama x durian yg lonjong tu

Khas Lysha said...

u-jin:.. sy x tau nama spesifik nyer tp diorg panggil durian jantung.

[-suziey-] said...

waaa sy pn geram ni khas..ekek;D

Miim said...

ya allah...durian tue meliurkan betullah...kali nie I pun betul2 geram..hehe, hisy..tetiba terasa tak sabar pulak nak balik malaysia

ikiqzana said...

huu.. x leh mkn lg ker durian tu..
klu bole sis antar sebiji dua kt zana masa tiba bln julai nnti... hehehe..

Ada Ayrissa said...

wahhh.syoknya blk kampung musim buah...

mamaadam said...

skrg dah bnyk durian..aritu dah makan tapi masih mahal lagik sbb awal musim kan.. rm8 sekilo

rasp said...

sygnya durian tu gugur awal kan sis..
mmg best kalo ada kampung nie, nak nak time musim buah..i loike!

Mama Lyna said...

ishhh mmg bebetul geram...heavennyer makan buah doghoyan...

Cik Puan*PIE said...

diriku pun brpntang bau durian aje..tp mak kasi mkn seulas jek..buat gase..hanginnnn gak kan

CINTAMANISZ Lite said...

Duyan melonjong tu tentu isinya sedap tahap power rangers punya!

Aleeya said...

skang musim durian kan, kat tangkak johor kg mentua pun tengah buah durian gugur hu hu..

Dee said...

wui..kg ada durian ek..fuh mesti best..

unique1012 said...

bestnya duriannnn, takper kak tak lama lg july tu, hehehe..