Thursday, October 2, 2008

2 Syawal

Selepas kepenatan beraya seharian semalam dari pagi sampai ke malam.. sekali pagi tadi terlajak bangun la pulak.. alamak derhaka punyer menantu, bangun2 terus sarapan.. he he sorry ibu mertuaku.. tak sedar langsung bunyik jam..

Start pukul 11 pagi sedara mara dah mula datang memeriahkan umah mertuaku.. sekali lagi aku terasa seperti derhaka kerana terpaksa memboloskan diri.. Bie ngajak ke PD membayar hutang pakai deposit machine katanyer takut terberaya dengan duit2 tuh.. kang naya plak!!.. aku ngikot ajer..

Dalam perjalanan sempat aku ngira duit raya Naylie.. kira punya kira punya kira.. eh,, cukup nie.. sebelum balik aku soh Bie singgah kedai emas beli cincin.. jadi tak ler duit tue terpakai tak tentu pasal kan.. kan.. buat la harta sket..

Balik dari PD sekali cousin aku yang tingal kat lukut plak datang, ngajak beraya ke Melaka umah makcik2 aku kat sana.. Alamak!! nampak gayanyer kena memboloskan diri lagi.. pasnie harus aku mintak ampun dengan mertuaku..

Bie soh aku ngajak adik2 dia join skali beraya ke Melaka.. so Sharifah(adik Bie), Zaki (husband dia), Iman(anak dia) n Isa (adik Bie jugak) pon ngikut.. Beramai2 lah beraya nya kitorang.. sampai ke malam kitorang beraya..




- dalam perjalanan ke Melaka sambil Naylie menayang cincinnyer.. -

- Bie dengan tekunnya memandu.. jgn laju2 ok.. biar lambat asal selamat -


Aku dah tukar uniform (t'shirt n kain batik he he) kang kalo tak tukar kang laki aku ngajak beraya lagi.. Tak kuasa u alls aku dah letih.. mata dah tak boleh tahan dah.. Ini pon ada lagi orang datang.. tolong apa2 yang patut.. biler diorang berangkat jer aku pon nak menidorkan diri.. kena tido awal sebab esok aku keje!!! tidakssss....

4 comments:

* ayu * said...

what? raya ke-3 dh keje ke yang??
awat x cuti lama skets??

Khas Lysha said...

ayu:.. keje cik ayu.. nak citer memang panjang la naper tak apply cuti kan.. tapi tak pe lah.. nak buat camana.. raya still raya kan..

ita.itu said...

eh tahun nih ramai kaler biru ek..

Khas Lysha said...

ia.itu:.. biru mata hitam ku.. he he