Tuesday, October 21, 2008

Edisi makan-makan : Makan Coklat

Edisi kali ni lain sket sebab yang makan bukan aku, tapi anak aku.. pastu bende yang dia makan kalo sekali pandang macam tak de masalah la.. mesti korang kata ala makan tue pon probem ker??.. mmg tak de problem tapi yg problem nyer kat aku...

Masa aku tgh syok layan tv sorang2 dalam bilik skali budak kecik ni halang sambil tangan dia pegang sesuatu..

-

- ha.. ni yg buat aku tensen ni.. suka benau menghadang orang nak tengok tv.. -

Eh! makan apa tu Naylie sini jap mama tengok.. aku kata kat dia..

Dengan pantasnyer dia datang kat aku sambil makan bende nie..

- Sedapnyer makan aper?? mama mintak sikit.. -

Sekali aku tengok... rupanya dia makan coklat masakan. Baki masa aku buat kek yang akak aku order.. hadooii... selamba badak jer dia makan.. tak pahit agaknyer..

- lebih kurang suku jugak la yang dia telan.. -

Yang menjadi problem kat akunyer pastu dia ngadu kat aku..

Mama, Eyie atit yut.. (naylie sakit perut)

Alahai.. nak marah pon tak sampai hati kan.. tapi salah saper???

5 comments:

ita.itu said...

alahai pndi dia amik choc ko ek..hehe..ko gak yg salah letak ke apa

Khas Lysha said...

ita.itu:.. aku letak kat freeze tempat yg dia x boleh sampai..ni mesti ada yg tukang bagi..

salina said...

hahaha saya dah agak dah mesti dia makan cooking choc..sbb kalau choc biasa takkan ada entry ni kan...hahaaaa

* ayu * said...

eyie atit yut??
alah sian nya...

Khas Lysha said...

salina:.. he he tu la pasal.. yg ada entry cuma spesel kes jer kan.. hu hu

ayu:.. sian ek!.. alahai..