Tuesday, October 28, 2008

Edisi Makan2: Reunion

inilah kelebihan syawal.. sambil kita ziarah menziarahi sambil kita dapat makan sambil kita dapat mengeratkan sillaturrahim dan bertukar cerita berkongsi pengalaman.. mula2 skali ini bukanlah reunion tapi lebih kepada berkumpul sesama saudara n adik beradik..

Actually pak cik aku.. adik pada mak aku nak datang umah mak teh aku yg jugak adik mak aku yg bestnya dia datang bawak ayam hutan nak masak2 kat umah mak teh aku.. so diorg pon panggil la aku join makan2 kat sana.. aku pasal makan ni happy selalu.. so dgn muka yg selamba ya ya kitorg pon pegi la menerjah..


- kitorang dah ready nak g mengisi perot.. huhu -


Sesampainyer aku diorg dah nak siap masak pon so aku just tolong hidang menghidang n makan memakan..



- my cousin Alin (katenyer kalo begamba mesti nak buat peace) -


- pakcik aku yg dua org nie mmg se gang.. kalo makan masak lemak tak boleh pakai baju katanyer.. nanti potong stim.. kalo bukak baju baru dapat makan dengan laju.. ye ke??? -


- inilah pakcik aku yg bawak ayam utan tue.. dia ni askar pencen.. tue sedap sgt la kononnyer tue.. sampai pejam2 matanyer.. -





- memang seronok dapat berkumpul ramai2 macam nie kan.. biler la nak rasa lagi suasana macam kalo bukan time raya.. kalau dijadikan tradisi mesti best.. tak yah tunggu raya bila2 pon boleh berkumpul.. tapi nak buat macam mana zaman skrg dah jauh beza dgn zaman dulu.. masing2 punyer komitmen masing2.. tak pelah yang penting sillaturahim jgn diabaikan.. -


6 comments:

* ayu * said...

lepak ngan family mmg terbaik lah!

peace alin! :)

ita.itu said...

best ek dpt makan2..lagi2 org jemput..hehe

Khas Lysha said...

ayu:.. mmg best kan melepak ngan family..

ita.itu:.. makan free saper yg tak soka... hu hu

haJa*darLingZ said...

makan2 mng besttt ooo..dpt lak kumpul ramai2 lg syokkk kan...jom plan wat bbq...;)

Ada Ayrissa said...

best kan reunion...
leh mengubat rindu di hati..cewahhh.. :P

Khas Lysha said...

haja darlingz:.. bbq best tue!.. kita buat time coti sekolah nie la ek!..

ada ayrissa:.. memang terubat la rindu kan.. ;)