Saturday, February 14, 2009

Alahai Tangan ku...

Masa aku bersiap2 nak pegi majlis jasamu dikenang aritu tangan aku terkena iron. Aku tak la rasa sakit sangat so tak de la aku letak apa2 mcm colgate ke,.. kicap ke,.. minyak gamat ke.. aku biar je la..
.
.
Sehari lepas tu aku mula rasa gatal2 kat sekeliling bahagian yg kena iron tu. Aku buat biasa je la.. tetap tak letak sebarang ubat or apa saja yg boleh dijadikan ubat. Tapi sesekali tangan aku gatal nak menggaru kat tempat tu..
.
.
Esoknya aku mula rasa perit maunya tak perit dia dah mula menggelembung.. tinggi jugak.. tu yg perit sebab kulit mula tegang.. aku ambik jarum and cucuk bagi air dia kuar tp sampai arini gelembung tu tak surut coz air nyer tak kuar semua.. kalo korang ada tips nak bagi dia cepat kecut and cepat baik bagi la kat aku ye.. dah macam org kena sumpahan plak aku tgk tangan aku ni.. waaaaaaa ....
.
.

- anak aku takut tengok tangan aku ni.. elok gak kalo dia degil aku tunjuk tangan aku terus dia surrender he he he -


13 comments:

[-suziey-] said...

glpp..teringt dulu msti jadi camtu klu kena ekzos moto..tp so far kena iron xpnh jadi camtu..hehe..maybe sbb iron khas tlalu panas kot mcm ekzos moto tu:D

pergh..tu kalu pch..mmg pedih wooooo..

CoNniE said...

bubuh minyak panas je kot.. tunggu smp surut, tgk dlm 2-3 hari..

Khas Lysha said...

suziey:.. mmg iron tu panas sgt time tu,.. x sangka plak buleh jd mcm ni.. hadoi,.. tu yg x sanggup nk tggu dia pecah tu..

connie:.. sy dah cucuk dgn jarum pon dia taknak surut la.. takut dia pecah jer.. :(

Miim said...

baru ingat nk suroh letupkan aje...dh dicucuk ngan jarum rupanyer...
biasanya sy kalo kene minyak panas or apa pun, lalukan bwh air sejuk dulu...

Dee said...

alamak khas..xleh tolonglah..biasanyer dee lalukan bwh air paip pehtu dee sapu colgate..ni kes x boh ubat dr mula..dee pun buntu..hehehe..

Khas Lysha said...

miim:.. cucuk pon dia tak pecah sgt.. air dia kuar sikit2 jer.. nak lalukan kat air pon dah terlambat kan,..

dee:.. tula pasal.. ingatnyer sikit jer buat dono je la sekali tu ambik ko dah kembung.. he he

jesnita_ns said...

g klinik je lah kak..kot ada kuman ke kang..lg merebak

Ada Ayrissa said...

aiseyman...
hati2 ek len kali kak..

dakgilachoc a.k.a nani said...

waaaa kak kita pn takut tgk..hehehehe...tataula cane...kita pun kalau kena minyak panas salu biarkan je...hehehe..

rasp said...

tgk tu terasa perit dia sis..i pun rasa baik ke klinik jek..

Khas Lysha said...

jesnita:.. kalo tak elok gak kena la g klinik jugak nampaknyer.. risau la pulak

ada ayrissa:.. tula.. ni nak cepat pyer pasal la ni..

nani:.. tula canner ek?.. help! help!..

rasp:.. yela kalo tak elok gak kena la sy g klinik..

IdaShah said...

letak minyak gamat khas...
cpt kering nnt. jgn ler cucuk dgn jarum bisaaaa...

Khas Lysha said...

Idashah:.. dah bubuh dah.. skrg dah tk kembung lagi.. and mula kering.. :)