Wednesday, February 4, 2009

Updatenyer Citer Penjelajahan Yang Dah Basi 2

Ok ini sambungan dari yang lepas ye.. so layannn..
.
.
Kat bawah ni la cara2 mcm mana abang ipar aku pasang benda alah apa tah nama nyer tu untuk letak basikal dia. Alat ni boleh bawak 3 buah basikal tapi hanya 2 buah basikal saja yg dibenarkan atas jalan raya. Untuk mengelakkan sebarang bahaya.


Sampai di Melaka kami di tempatkan di homestay milik Utas Tours yg merupakan rumah teres double storey dan mereka menyewa 7 buah homestay. Semua para ibu dan anak masing2 di tempatkan di sebuah rumah manakala 6 buah rumah lagi untuk menempatkan para penunggang, urusetia dan pendaftaran.


Malamnyer kitorg keluar ke melaka untuk dinner.. korang tgk ada gambo air je kan.. sebenarnya aku sempat ambk gambo air je pastu batery kong.. tp mlm tu mmg byk aku makan,.. roti canai, nasi goreng, kerang rebus, otak2 dan roti bom.. ha.. tempayan pon kalah kan,.. he he he



Ada lagi sambungan lepas ni.. korang jgn boring ek!

10 comments:

alia said...

wah....kadang2 org taruk kat atas bumbung keta kan....

nyonya*PIE said...

bateri kong ke??alahaiii hncussss

Khas Lysha said...

alia:.. ha'ah.. tp yg tu bahaya sket kita tak tau kalo ada pokok besar ke yg dahan merimbun tu kita tak dpt nak jamin keselamatan basikal kita kalau letak kat belakang boleh nampak.

nyonya pie:.. ha'ah la ja.. exited akk mnyenap sampai lupa charge he he..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

first time akak nengok orang taruk kat situ, biasanyer akak nengok orang taruk kat bumbung, tabik spring ah kak abang ipar tu

Ada Ayrissa said...

hurmmm..

dah lama x kayuh beskal..
bestnyaa...

Dee said...

wah..sonoknyer..budak opis kita sorang ni pun giler cycling..

jesnita_ns said...

cam drama bersiri lak ada sambungan yerk..cepat arr kak update..x sabo ni..

rasp said...

uish berbasikal tu...
best nye ke melaka..one of my paberet destination tu!

Khas Lysha said...

ada ayrissa:.. mmg best kan.. ;)

dee:.. owh.. elok la tu dee baik utk kesihatan

jesnita:.. ha'ah ni kira drama bersiri la.. he he he

rasp:.. thn ni ramai tol yg g sini kan,.. termasuk la saya.. he he he

dakgilachoc a.k.a nani said...

beshnyer...mkn jgn tak mkn...kan kan kan...hehe...