Tuesday, February 10, 2009

Thank You Darling


Nampak semakin besar dah anak aku ni,.. sebenarnya arini aku dah start cuti sampai ari jumaat. Ni sumer sebab aku nak ajar anak aku buang air kat toilet biar dia tak pakai diapers lagi. Memandangkan tahun ni umur dia nak masuk 3 tahun makanya aku rela korbankan cuti aku semata2 untuk dia saja.
.
.

Walaupon cuti aku start arini tp aku dah start ajar dia ke toilet 3 hari lepas. Punyerlah mencabar.. tah berapa kali dia terlepas buang air dalam seluar.. tapi akhirnya semalam dia dah boleh cakap dgn aku.. mama nak 'teshing' (kencing).. so aku cpt2 bwk dia g toilet and dia pon membuang apa yg patut.. lega.. kalo esok aku dah boleh anta dia g nursery tanpa diapers maknanya ari khamis aku dah boleh g keje.. tak yah la cuti sampai jumaat kan,.. jimat cuti aku.. kui kui kui..
.
.

Nak dijadikan cerita masa aku tgh dok blogging semalam aku menguap sampai terpejam mata aku,.. tetiba ada tangan kecik tutup mulut aku... rupanya tangan Naylie pastu aku ckp la 'thank you darling,..' then tak lama dia plak menguap pastu aku tutup mulut dia guna tgn aku pastu dia plak cakap,.. 'kekiu daling'.. alahai.. tersentuh jiwa aku.. moga sampai besar la dia akan hormat dan sayang aku sbg ibu dia.. jgnlah jadi mcm sesetangah remaja zaman kini yg tak reti nak hormat orang tua pulak tu siap boleh boikot ibu bapa sendiri.. sangat2 aku risaukan keadaan ini.. Semoga Allah lindungi keluarga aku dan keluarga kalian,.. Amiinn..


12 comments:

rasp said...

insyaAllah naylie akan menjadi anak yg solehah ....

Khas Lysha said...

rasp:.. amiin.. harap2 gitulah ye,..

CoNniE said...

Pendidikan awal mmg penting.. huuu.. Sya Sya pon belom pndai pi toilet sndiri.. thn ni 3 thn gaks..

mamawafiy said...

alahai comelnya naylie...saya pun mula terfikir bilala nak rentikan si wafiy tu dari pakai diapers..dia pun dah mula tak selesa pakai diapers lama....tapi tak pe tunggu sampai masa yg sesuai la...

alia said...

so sweet....

nyonya*PIE said...

dia makin bijak n pndai.pmbelajaran kena melalui kite dulu, insya-allah sumenye akan brjaya...

Dee said...

wah..sampai amik cuti..tabik springlah khas..

mimi buang air kecik xde masalah..buang air besar je still nak pakai pampers..penin gak ni..

harap naylie jd anak yg solehah n hormat org tua smpi bila2..amin..

dakgilachoc a.k.a nani said...

walaaa kiutnyer naylie...so sweet baa entry ni...amin amin...moga naylie jadi anak yg solehah..:)

jesnita_ns said...

wah !..so sweet naylie ni..

Ada Ayrissa said...

wah, makin cun anak dara sorang nih..

IdaShah said...

semoga naylie jd ank yg soleh bila besar nnt

Khas Lysha said...

connie:.. ha'ah cepat dia benti dpt bejimat sket.. he he

mamawafiy:.. yelah tggu masa yg sesuai kan,.. gud luck!

alia:.. thank dear ;)

nyonya pie:.. harap2 x sia2 la cuti akak ni.. thanx aja..

dee:.. amiin.. utk dee anak2 dee jugak ye..

nani:.. amiin.. tulah harapan semua ibu kan,..

jesnita:.. thanx along,.. ;)

ada ayrissa:.. tima kasih ye ada,.. ;)

ida shah:.. amiin,.. utk khayra jugak..