Friday, February 13, 2009

Jasamu Dikenang

Tarikh: 10 February 2009

Masa: 8.30 pm

Tempat: Hotel Carlton Holiday, Shah Alam
.
.

Malam ni berlangsungnyer jamuan perpisahan big boss yg bertukar ke Penang. Majlis malam ni anjuran Kelab Kompleks SMS PDRM. Disebabkan aku selaku AJK yg bertanggungjawab pegang duit2 segala makhluk ahli kelab ni makanya dengan keterpaksaan aku pon hadir pada malam ni.. Perancangan awal aku book tempat utk aku dan Bie tp disaat akhir ada sorang pegawai nak join terpaksa la Bie tarik diri.. Kesian dia,.. next time la nampaknyer kita g together2 ye,..
.
.

- mc pada malam tu Tn. Basharuddin.. bukan malam tu ajer kalo ada apa juga majlis dia la mc nyer.. kiranya mc ni dah mcm darah daging dia la... -
.
.
- gambo atas tu masam beno muka aku kan,.. maunyer tak boring giler aku menunggu orang.. sebenarnya aku sampai awal sebb kena uruskan registration n pemberian door gift kepada tetamu.. gang yg sama2 kena buat keje ni plak lambat.. jalan jem katanyer.. nak buat camaner kan,.. tu yg muka boring je.. -
.
.
- inilah rupa door giftnyer,.. mcm kotak buluh tu.. seramai 80 tetamu yg hadir termasuk pegawai yang diraikan akan diberikan kotak buluh ni sebab dalamnya ada sesuatu iaitu... -
.
.
- jeng jeng jeng,.. ada nombor untuk cabutan bertuah kat dalamnyer.. so kena la jaga dgn baik.. selain hamper dan hadiah,.. pihak hotel turut bg 2 baucer penginapan percuma untuk 2 orang bagi cabutan bertuah ni.. dan malam ni aku langsung tak bertuah.. apakan daya.. :( -
.
.
Majlis dimulakan dengan bacaan doa, kemudian bos aku deklamasi sajak sambil di tayang slide gamba2 sepjg big boss di sini. Pastu ucapan dari Tn. Rabuan Pit seterusnya ucapan dari big boss sendiri. Kemudian jamuan makan dimulakan sambil diselangi dengan acara karaoke dan cabutan bertuah...
.
.
- boss aku dgn penuh perasaannyer mmbaca sajak,.. -
.
.
- time ni diorg sumer tgk slide tu.. -


Majlis berakhir jam 11 malam. Then aku terus balik drive sorg2 di mlm hari.. serem jugak tp aku kuat bukan semangat tp kuat kan radio.. nak lagi best aku kuatkan lagi suara aku sendiri.. ala.. bukan orang dengar pon.. kui kui kui..
.
.
Sbnrnya byk aku ngambik gambo mlm ni,.. gambo makanan, hadiah, hamper, cenderahati utk big boss tp tah kenapa maybe sebb pencahayaan nyer kot so hasilnyer mmg hampeh so males la aku nak tempek kat sini.. ala korang pon dah biasa tgk gambo makann n hamper kan,.. he he he..

8 comments:

[-suziey-] said...

i like the doorgift..cute..i suka g function sbb nak dpt doorgift :D

salam singgah;)

rasp said...

sis, mr rabuan pit tu yg pelari tu ke? suka la door gift dia...nak satu kehkehkehkeh...

jesnita_ns said...

apa² event..karaoke mesti tak tinggalkan dia org ni..

Dee said...

wah..cantik blink2 di tangan itu khas..kita samalah..susah nk dpt bertuah dlm cabutan..hehehe..

CoNniE said...

Yang best nye leh mkn2.. hehehe..

dakgilachoc a.k.a nani said...

kak, kotak buluh tu cantikkkkkknyerrrrrrr...nak satu boleh? hikhikhik...=P

alia said...

kenang jng tak kenang...l

Khas Lysha said...

suziey:.. lawa kan door gift tu,. sy pon sker gaks.. salam kenal suziey

rasp:.. ha'ah,.. rabuan pit bekas pelari pecut tu.. skrg dah pancit he he he..

jesnita:.. yelah karaoke tu acara wajib.

dee:.. tula pasal.. bila la nak bertuah nyer ni?.. he he

connie:.. makan smpai bentak,.. :D

nani:.. kalo ada xtra bukan satu 5 pon blh.. he he he

alia.. yelah.. kenang2 selalu.. he he he