Thursday, February 19, 2009

Romantik.. Tag!

Kali ni aku nak kasi settle dulu salah satu tag.. ni from mama wafiy aka Sally.
.
Tagnyer pasal felem2 romantik.. owh aku ni layan gak citer2 romantik ni.. lagi2 felem cina tapi tajuk aku tak ingatla.. nak2 bulan february byk la felem2 cina yg romantik2..

.
.

Please copy the following rules in your post.
1. You have to point out 5 romantic movies that you would love to share with your loved ones.

2. It doesn’t have to be in order.. as long as you love the movies, it will be fine.

So felem2 yang aku kategorikan romantik ialah..


1) Ibu Mertuaku.. citer ni cara diaorg kenal pon dah romantik dah.. mcm mana Sabariah boleh feeling lentok abis biler dengar alunan seksofon Kasim Selamat. Walaupon tak pernah tgk muka tapi Sabariah boleh feeling tahap tak hengat la.. dalam citer nie P. Ramlee mmg bwk watak romantik sebagai Kassim Selamat bukan jer dgn Sabariah,.. dengan Chombi pon dia romantik, cara dia pujuk.. nyanyi,.. sgt meruntun jiwa.. ok la.. kiranya dgn Sabariah dan Chombi kena la romantik kan pasal awek,.. dgn mak Chombi, Mami pon dia romantik,.. dengan Mamu pon dia romantik,.. sampaikan dgn Mak Sabariah scene kat kubur tu klimaks romantik bg aku la,..


2) Mohabbatein.. aku tau kenapa aku kata romantik sebab masa filem ni ditayangkan aku tgh hangat bercintan cintun jadinya walaopon org kategorikan sbg romantik suam2 kuku tp bagi aku mmg romantik abis.. yelah dia ada 4 kisah cinta yang pelbagai.. dari 3 orang student and 1 dia puyer sifu.. cinta sampai mati ooo.. dh mati pon bley bercinta lagi.. dasat lah!



3) Anakku Sazali.. punyerla romantik lagi2 bab P. Ramlee buat lagu untuk bini dia,.. tiada kata secantik bahasa... seni kata lagu tu je pon dah cukup mendatangkan mood romantik dah.. tp dalam filem ni lagu yg paling aku sker lagu dengan cinta ku bina istana.. hmm mmg best!



4) Titanic.. aku tgk citer nie boleh nangis.. naper tah? sedeh sangat ke?.. maybe la.. ni dah kategori filem sedeh bkn filem romantik la pulak.. tp citer ni romantiknyer selain bab i'm flying tu atau pon u jump i jump tu.. aku sker part masa jack dihujung nyawa.. masa tu kan dia cuma berpaut pada benda apa tah yg si rose ni duk kat atas tu kan,.. biler dia mati tu yang sedeh n scene paling romantik bagi aku.. dasyat la scene mati pon romantik tu.. hu hu..


5) The Holiday.. aku tak sure title dia Holiday atau The Holiday.. pelakon dia Cameron Diaz n Kate Winslet. Diorg tukar rumah masa nak bercuti krismas pasal diorg berdua baru brake up.. masa ni Cameron jumpa abang Kate and Kate jumpa kawan ex boypren Cameron.. Scene yg paling aku sker masa Cameron nak balik ke rumah dia and tinggal la abang Kate kat umah tu kan.. on the way ke airport dalam keta tetiba dia blh menangis sbb seblm ni dia susah nak nangis walaupon dia brake up dgn boypren dia.. so dia rasa dia jumpa org yg sesuai and patah balik ke rumah tu.. sampai kat sana abang Kate ni kuar sambil kesat air mata.. masa tu aku rasa happy sgt.. tah aku plak yg over.. hi hi..
.
.
3. You have to tag another 5 person to answer this tag.
rasa mcm malas nak tag org la.. korang nak buat tak tag ni? kalo nak buat silakan... ;)


7 comments:

dakgilachoc a.k.a nani said...

yey..taknak buat...ekekekke...

titanic kita pun suka...sedih tapi cam romantik kan bila dia mati demi ppuan yg dia sayangi...huuuu..

Miim said...

titanic best!
romantik yg sedey...

Khas Lysha said...

nani:.. yela nani ni kategori romantik sedeh la..

miim:.. mesti habis tisu berkotak2 time mimi tgk citer ni kan,.. ;)

Dee said...

titanic mmg bestlah..tgk 7x kt panggung..giler!! holiday pun best!! sib baik x kena tag!!

Khas Lysha said...

dee:.. amboi.. sampai 7 kali tu.. he he he

[-suziey-] said...

hahha..ibu mertuaku tu paling best..kat kubur tu klimax romantik..erkkkk..takutnya..bior btol khas:p

Khas Lysha said...

suziey:.. ala bab yg mak mertua dia berguling2 tu.. romantik tak hengat he he he.. :D