Wednesday, February 18, 2009

Tamat Sudah Percutian Ku


Salam Uolssss.. camaner hari2 korang sumer?.. ada baik?? harap2 sumernyer baik2 ajer yer,.. especially to my biras,.. haja yg lately entry dia mcm pilu je kan,... jgn susah hati ye dik.. apa pon yg melanda u still have ur family around.. walaupon tak dapat nak settlekan 100% at least haja tak terbeban dengan masalah alone,.. ok... dan sekarang ni sumernyer beransur baik kan.. harap2 berkekalan ok..

.

Sebenarnya aku dah kembali bekerja seperti biasa sejak isnin aritu lagi.. tapi aku tak kesempatan nak mengupdate maklumler tinggalkan keje seminggu kan,.. so sumernyer tuntut untuk disettlekan,.. biler keje dah melambak tu balik pon dah leteh ditambah dengan aku kena cirit birit kejap aritu.. bertambah lemah la aku nak update kan,.. arini barulah aku merajin kan diri nak menghapdate and pastu g melawat blog korang ek!..
.
.
Mcm yang aku bgtau, aku cuti sebb nak ajar anak aku say goodbye to diapers kan,.. and Alhamdulillah aku bersyukur sangat yang misi aku berjaya!!!.. dan sekarang aku tak payah nak fikir pasal nak beli dia punyer diapers lagi.. save sikit..
.
.
Sepanjang aku cuti aku dok kat umah mak aku,... yelah aku ni kdg2 tak boleh kawal temper takut kang kalo anak aku byk kali terlepas aku jd hangin or give up.. so biler kat sini ramaila yang tukang pantau anak aku kan,... especially maid mak aku, pantang nampak naylie mesti dia tanya nak kencing tak?.. sampai anak aku buat lagu nanak keshing, nanak keshing.. he he ..
.
.
Sebelum aku start keje, aku test dulu anta kat nursery sama ada naylie boleh sesuaikan diri dia tanpa diapers kat sana.. yelah kat sana kan ramai kawan takut dia leka main sekali terlepas.. tapi alhamdulillah juga sebb ramai budak2 kat situ dah tak pakai diapers so biler tgk kawan2 dia g toilet dia pon otomatik akan bgtau kat penjaga dia yang dia nak keshing.. sampaikan buang air besar pon dia kata keshing.. apa2 la kan,.. jgn ko keshing dlm seluar sudah..
.
.
Sekarang ni aku tgh ajar dia taknak menyusu dalam botol susu. Awal ni aku bagi dia cawan yang ada muncung tu.. mmg la payah.. yang susahnyer biler nak tido dia tetap nak botol.. jadi misi ni belum berjaya lagi.. takpelah kan,.. step by step harap2 cepat la dia tinggalkan botol.. korang doakanla misi aku berjaya ye.. caiyok! caiyok!


13 comments:

nyonya*PIE said...

yesszaa..arap2 diriku kembali normal.brjaya dh ek naylie nye misi...bravo2...nnt botol susu nye misi lak..slow2 la kan..

Khas Lysha said...

nyonya pie:.. insyaAllah ja.. sumernya akan kembali normal,..
tula pasni misi botol susu plak usaha tangga kejayaan.. chewah.. :D

rasp said...

congrats to mom & doter...mom berjaya dgn misi, doter berjaya atasi...next projek botol lak ek..gud luck sis!

Miim said...

wah..
dh jimat duit diapers
lps nie bleh menyoping ke lain pulaks
heheheh

jesnita_ns said...

best lah kak tak yah beli diapers lg..huhu..dh blh teruskan misi seterusnya tambah 'kwn' tuk naylie..hehehehe

CoNniE said...

Moga sukses dgn misi naylie tu... hehehe..

Anakku Sya Sya belum lg ajar stop botol... errr nnt lah.. hehehe..

Khas Lysha said...

rasp:.. thanx sis.. harap2 misi ni pon akan berjaya..

miim:.. yela.. blh la buat beli kasut baru ke handbag ke, kan,... he he he

jesnita:.. misi tambah kawan tu sentiasa diusahakan cuma hasilyer mcm belom nampak jer lg :(

connie:.. tima kasih.. xpe tke ur time.. kdg2 budak2 ni dia sendiri yg akan tinggalkan botol.. xyah diajar.. ;)

[-suziey-] said...

congratulation khas..congratulation naylie;)

syoknya xyah beli diapers dah..hehe..budget lebih bole buat beli bende lain plak..ekeke:P

dakgilachoc a.k.a nani said...

wah gigih akak erk..hehe...chaiyok2 kak..akak boleh...go lady go..hehehehe...

Dee said...

congrats ye khas..mimi still kalo nak yak nk pampers gak..puas pujuk..n mlm still pakailah..walau dia dh xnak..tp sy x confident lg..hihihi..

IdaShah said...

bagus lah naylie
mak nya pon sama
terus kan usaha

eh! ramai lah yg kena cirit birit
musim kot

Ada Ayrissa said...

bestnya cutiiii

Khas Lysha said...

suziey:.. tq suziey,.. ni tgh pk2 nak beli apa la ni.. he he he

nani:.. tq la dik... ;)

dee:.. sampai masa nnt mesti boleh pyer.. ;)

idashah:.. tula pasal.. rasanya takde la makan yg tak menentu.. tah la..

ada ayrissa:.. cuti mmg best nak keje balik tu yg bercinta sket.. :p