Friday, November 21, 2008

Yang ke 100

INI ADALAH ENTRY YANG KE 100 .. YEEEEHAAAAAA
Macam tak caya je aku berjaya mencorat coret sebanyak 99 entry since 4 June 2008 ..
.
Memula aku mcm takde idea jer nak letak apa kat sini kan.. jadi aku byk la memaparkan aksi2 anak aku sama ada secara spontan atau tidak.. jugak perkara2 yang berlaku di sekeliling aku..
.
Memang aku terhutang budi la kat Haja darlingz,.. dia la tempat aku merujuk kan berkenaan dgn blog ni.. jangan serik yer dik.. maklumler student tak berapa muda mmg slow skets.. hu hu..
.
Masa mula2 blogging aku belasah guna rete kerajaan.. aku guna pc opis pastu pc aku mcm tak berapa boleh nak bukak blogger nie.. so aku guna pc member aku.. dari sini aku nampak perubahan dia aku tak tau sama ada dia jeles pasal dia tak pandai blogging or apa tapi sejak dari itu dia selalu buat muka dgn aku.. tapi aku guna pon time lunch hour jer.. dia pon takde kat tempat dia time tue.. pc dia tak pernah ada password sekali tu dia cuti dia boh password kat pc dia.. lagi satu ada sorg minah ni mmg buta it.. dah lah tak reti tapi tak nak belaja pastu nak takut2 kan org pasal it nie.. bengang jugak aku..
.
Aku ada tya sorang member aku pasal ni.. dia kata aku tak buat keje lain asyik blogging je asal aku bukak komputer aku asyik bukak blog.. aku kata aku bukak time lunch hour jer.. mcm jadi kesalahan plak.. yg diorg tu dok main games walaupon opis hour xpe plak!.. herrrr tension aku..
.
Pastu aku dok merengek dgn laki aku last2 kitorg sepakat korek tabung kitorg ber3 utk beli laptop.. akhirnya aku bley blogging sampai lebam kat umah!! happy giler lah!
.
Pastu menjelajah dari blog ke blog.. tgk plak kesah org2 lain best sgt.. dapat banyak info2 yg bagus, tips2, resepi2,.. dan mcm2 lagi.. yelah penjelajahan ilmu ni kan tanpa sempadan dan tiada had.. selagi kita ada daya untuk memperbaiki diri dan menambah ilmu selagi itu kita perlu mencarinya.. sebab jalan sentiasa terbentang luas sama ada kita ingin melaluinya atau tidak.. dan terpulang pada daya usaha kita juga untuk memilih jalan yang sempit atau luas, lurus atau berliku..
.
aku sgt gembira mendengar voice of ada ayrissa, melihat the other side of aleeya, merasai the sun of ayu, mengenali dee, knowing just u eedany, loving my verry good friends nellysuria and fazlyn (eventhough citer ko tahun lepas pyer..), paling tak terhingga to mychentahati haja darlingz (u r really sweet n honesty), also knowing mama khyra : idashah, juga yg boleh buat aku demam konikuniya dgn telatah otomen n putera kulit rotinya .. ita.itu, tak lupa imz - kita tak sempat nak chit chat lagi kan.., pada semua mama2 on my list.. mama aqilah, mama ranggie, mama wafiy and mommy lily.., to kak mieza yang semakin membz katanyer,.., tak lupa yang cantek manis si Riben Merah, juga yang cute miut Suw,.. to a very famous blogger Viruspadu.. and yang baru hulurkan ssalam.. ummu hanis.. oooppps tak lupa my best friend aka silent reader.. Azie.. (kang merajuk pulak.. he he)
.
Sama sekali aku tak sangka akan kenal dengan korang yang aku tak pernah jumpa tapi kita boleh syer mcm adik beradik.. magic kan.. Aku sangat2 menghargainya..
.
Skang ni aku dah berani dah.. aku dah godek pc kat opis ni dan blogger dah boleh beroperasi secara normal dan aku blogging jer walaupon opis hour.. yang penting keje aku dah settle.. hu hu.. sapa2 yg dengki dok jeles tak tentu pasal tue.. peringatan tok korang yer,.. ko nak canang satu dunia pown pasal nie.. ada aku kesah!!!!.. blog aku.. aku punyer pasal lah!!... gitew.. he he ..

9 comments:

ita.itu said...

hehe..aku pun suka dpt kenal ko nok..wah skrg ko dah brani ek godek time opis hour..aku pun sama..yg penting keja siap ok..kan.kan.tahniah berjaya gak ko n3 ke 100 ye..amin

Dee said...

aku pung..seronok kenal ko n member2 lain walau di alam cyber..eh aku pun berblogging masa opis..aku pya psllah..bos aku x marah pong..hahaha!!

Dee said...

eh..lupa congrats for your 100 entries..yeehaa!!

Ada Ayrissa said...

congratulation...
blogging la selagi ader hayat dikandung badan..cewahhhh...

suw said...

congrats..100 entry dah..
gitu..blogging sampai lebam kat umah..ade org kisah, lantakla kn?

Khas Lysha said...

ita.itu:.. tima kasih la.. ha'ah aku dah berani sekarang,.. betol yg penting keje jalan.. amiin... time kasih la kak..

dee:.. betol tue.. lantaklah diorg nak mendengki kan,. ada aku kesah.. he he.. tq ye,..

ada ayrissa:.. wah,.. selagi hayat dikandung badan lagi..

suw:.. mekasih yang,.. betol tu.. lantak la kan.. ada diorg kesah?.. hu hu..

imz said...

tahniah...dh entry ke 100 ek...teruskan publish post2 yg menarik tau..!!

* ayu * said...

congrats miss cahaya!!!!!!
keep on blogging tau..

cahaya & sun adik badik.. gitu!

take care! muah muah!

Khas Lysha said...

imz:.. mekasih,.. pasni nak publish citer2 yg lagi meletop! gitew..

ayu:.. thanks ayu.. ha'ahkan.. adik badik gitew.. u take care too.. muah muah muah!!!...