Friday, January 16, 2009

Aku a.k.a Photographer ;p

Memang tak bley blah tajuk entry aku kali ni,.. camera pon takde ada hati nak jadi fotografer.. kih kih kih.. Nak dijadikan citer kat tempat keje aku ni tgh sebok nak buat carta organisasi.. makanyer disebabkan gambo masing2 kat carta tu dah berkarat.. so diorg masing nak mengambik gambo baru.. aku selaku wanita serba boleh ni dipertanggung jawabkan menangkap gambo diorg.. (diorg x tahu ke aku ni reti menjahanam jer... lantak la kan,..)


.

- hai sumer hari ni aku nak menangkap gambo2 wanted kat opis aku ni,.. kalo muka diorg jadi sesuatu yg x duga jgn la disalahkan aku 100% ye,.. sbb aku ni hanya la seorg blogger bukan seorg fotografer.. kui kui kui -

.
.



- ni salah sorg customer aku.. nampak mcm tinggi aje kan.. padahal diorg pijak kotak ape tah yg ada kat bawah meja tu,.. seb baik tak pecah.. -

.

.
- ya itu dia.. berdiri tegak mcm nak nyanyi negaraku.. he he he -



- lepas dah ngambik gambo harusla bagi tgk kan mana tahu tak puas hati, nak ambik lagi sekali.. jd permintaan pelanggan wajib dipenuhi.. -
.
.



- ni lah customer yg paling aku tak sanggup,.. punya lah tekun aku mmbega rambut dia biar dia tak nampak gebu.. abih aku nak buat g mana kan,.. dah mmg dia agak gebu.. boleh dikatakan gambo dia jelah yg penoh dalam kamera ni,.. hadoi.. leteh ek melayan kerenah org ni.. aku rasa kalo aku bukak kedai gambo ramai yg kena maki.. yelah yg gelap nak nampak putih, yg gemuk nak nampak kurus.. mana bisaaa... -


- aku dah keletihan,.. lepas menangkap gambo edit plak kat pc.. sampai diorg puas hati,.. mata pon naik kering menghadap pc lama2,.. yelah biasanya kita akan rest sekejap2,.. ni berapa jam aku dok ngadap,.. leteh wei,.. t/hari aku pon mencabutkan diri ke surau yg sgt dingin ni apa lagi,... zzzzzzzz -



13 comments:

Miim said...

pehh...jadi jurufoto
ramai lak tu customer...

Khas Lysha said...

miim:.. he he he.. ni sumer customer free mimi.. ;)

nyonya*PIE said...

wah tunjuk bakat trpendam nmpk...psni leh la jd photographer lak...amik upah skit..kayoooo

dakgilachoc a.k.a nani said...

wah pasni leh la upah akak jadik photographer kita..yg penting FOC k kak..ahak ahaks...

alia said...

wah jimat ...nanti bleh print dari pc....tokei kedai gambar tak leh nak cari mkn sangat la lepas nie;p

jesnita_ns said...

hehehhe..multipurpose tul lh akak ni..kt opis mmg x de jurufoto ek?

Dee said...

sib baik 1 dept je kan..kalo 1 company keraslah khas dibuatnyer..hehehe..

Khas Lysha said...

nyonya pie:.. x sanggup la ja.. akk ni hangin mau kena maki hamun org2 yg nak ambik gambo tu..

nani:.. ko kalo FOC mmg sker ye,.. nani pyer pasal akk rela lah.. he he he

alia:.. tu la pasal.. mau tutup kedai gamba sekeliling nie.. he he he

Khas Lysha said...

jesnita:.. kalo nak yg pro panggil la org forensik.. he he he

dee:.. tu la dee bkn stakat keras siap juling lagik.. hu hu

rasp said...

tabik spring leh jadi fotographer aaaa...

mmg syiok kan kalo dpt baring2 and zzzzz lepaskan penat...

Khas Lysha said...

rasp:.. he he he.. fotografer x bertauliah.. ha'ah dpt baring2 1/2 jam pon jdlah melepaskan penat kan,..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

jurufoto kak rose kat opis seri, sib baik dia rela ati nak amik, tak yah disuruh-suruh asal nampak muka kakrose aje mula jadi cameragirl

Khas Lysha said...

cb88:.. bagusnyer cameragirl kak rose,.. nak jugak boleh?.. he he he