Saturday, January 3, 2009

Tak Nak Balik La Pulak

Balik dari opis new year aritu kitorg singgah ke Giant Shah Alam,.. sebab aku nak mmbeli susu Naylie,.. Punyer la ramai org sampaikan troli pon habis.. Ini sumer gara2 org shopping barang anak sekolah last minute la nie,.. nasib baik tak byk brg yg aku nak beli so pegang aje pon boleh,..

.

- budak kecik ni mmg pantang kalo pegi kat tempat mainan ni sumer dia nak,.. taktik aku apa yg dia nak tu aku ambik jer,.. biler dia bg kat aku, aku letak balik kalo dia bwk smpai ke kaunter aku soh cashier tu jgn kira,.. kalo aku ambik dari tgn dia kompom dia meraung kan,.. jd gitu jelah cara yg sesuai,..dia bukan nyer ingat pon..hu hu -
.
.
,.

- Keluar dari giant dekat dgn exit dia ada la playground kecik nie,.. Naylie terus je bukak kasut n meluru ke sini,.. punyer la lama tggu dia main.. aku ajak balik dia tak nak.. boleh aku cakap Mama balik ye, bye... dia boleh lambai kat aku balik.. hadoooii saba je lah last2 terpaksa la aku umpan dgn aiskrim terus dia sarung kasut dia.. -
.
.
- Suka sangat la tu dapat makan aiskrim,.. muka dah comot gitu pon ada hati nak tersengih2 bila dia nampak aku nak ngambik gambo dia,.. lepas snap mesti dia cakap.. nak nenok nak nenok,.. nak tengok balik gamba yg aku ambik tue,.. -

.
Then aku terus ke tempat keje Bie and singgah kedai abang ipar aku utk tapau makan malam kitorg,.. then kitorg balik and melepak kat rumah.. begitulah berakhirnya cuti tahun baru aku.. walaupon mcm tak cuti, yang penting masa yg singkat tu aku manfaatkan utk bersama2 dgn my cahaya,..

7 comments:

Aleeya said...

ala sodap je nengok naylie mamam eskrem.., comot2 pon stil kiyut...selamat tahun baru 2009 yer...

*ayu* said...

naylie ni kan..comot pun comey tau!!!
x nak balik ek.. best ek main.. huhuhu.. soh mama bawak balik sumer sumer tuh.. buleh?
hahahaa

dakgilachoc a.k.a nani said...

wah taktik tu slumber giler..hehehehe....


alolololo...tomeynyer nayli...comot makan ceyem erk...=P

ita.itu said...

beria dia mkn ceyem ek nok..gmbr maknye mkn aiskrim mana? hehe

Khas Lysha said...

Aleeya:.. mmg sedap la aunty,.. nak ke?
selamat tahun baru 2009 jugak utk yaya n family..

Ayu:.. adoi kena bwk lori la plak kan kalo nak bwk balik sume tu ayu,.. hu hu

Nani:.. Taktik tu penting utk selamatkan diri n poket.. he he

ita.itu:.. alahai maknyer tak makan aiskrim la time ni.. maknyer makan rojak he he..

Dee said...

comot2 pun comey..sib baik naylie x ingat ye..kalo anak dee jgn..dia ingat suma..hahaha..

Khas Lysha said...

dee:.. alamak ai kalo dia ingat la kompom meraung nyer.. he he