Monday, January 5, 2009

Kalo Tak Ngamuk Tak Sah..

Anak aku ni kan byk sangat angin nyer.. kalo angin elok tu nak tido kat mana2 pon boleh.. berlapik kertas sehelai pon tak pe janji tido tapi kalo angin tak elok.. asyik la nak mengamuk.. silap aribulan aku pon ngamuk sama hu hu..
.
.

.
Ni dia dah tido.. nampak mcm tenang jer kan.. tapi sebelom tido ni dia mengamuk sakan.. itu tak kena ini tak kena.. aku mmg dah tak sabar la.. babahnyer la yang melayan bagi apa sumer tak nak.. dia asyik cakap bap bop bap bop (sponge bob).. owh rupa2nyer dia nak pakai jam sponge bob.. barula aku paham... yelah mana nak tahu kan sebb kat sebelah lagi mmg dah pakai jam kat tgn dia..
.
Dah lepas pakai jam barulah senyap sambung menyusu pastu tido..
.
.
- dah dapat pakai jam kiri kanan barulah ko nak tido ye,.. apa ingat kalo tak pakai jam dua2 tu tak boleh mimpi?.. herr -
.
.
Tahun ni umur dia masuk 3 tahun.. azam aku untuk dia tahun ni
.
1. Nak ajar dia pegi toilet biar dia tak pakai pampers lagik..
.
2. Nak ajar dia banyak kan minum guna cawan supaya dia kurang hisap botol.. kalau pon nak minum dalam botol guna yg ada straw tue..
.
Semoga aku berjaya lah ye.. kalo dia dah lulus ujian2 aku ni planning seterusnya aku nak anta dia sekolah tahun depan.. Semoga semuanya berjalan lancar.. amiin..

12 comments:

eedany said...

alala... pukul berapa ni sayang? :)

Jgn jadi macam auntie eedany tau, dulu auntie isap susu botol sampai kindergarden...hiks.

Darjah 1 baru minum kat cawan. Kalau ingat sekarang...malunya ai...

:)

Miim said...

budak2 mcm tue la kan,
mcm tue la agaknya kita time kecik2 dulu..

ingatkan planning nak tambah sorang lagik, planning nak hanto gi kola ghupenyer...hik3.

nyonya*PIE said...

huk alahai naylie pertado ni..nnt soh babah beli jam sngkut kt leher lak ye...hehehe.ya bikin ajar sama dia bnda2 yg disenaraikan...mst dia bolehnye tuh...naylie kan terer...

Khas Lysha said...

eedany:.. naylie tu pakai jam sampai dua tgk jam tak reti he he..

ye ke, isap botol sampai kindergarden,.. mesti cute kan eedany bwk botol g sekolah.. he he

miim:.. maybe kan.. tah2 kita lg teruk.. he he ..

nak tambah lg sorg tu kalo ada rezeki sy terima sajer,.. Alhamdulillah,... rezeki dari Allah kan ;)

nyonya pie:.. tu la kalo boleh jam dinding pon nak dipakianyer.. he he
tu la ja.. harap2 dia nak la buat.. dah telebih terer la tu bila akk ckp jer x yah pakai pampers ye,.. terus dia cakap nanaaakkk!!!.. sabo jelah!..

Dee said...

dia nk ingat kol brapa di mimpi kot..hahaha..

psl pakai pampers tu moga berjaya ye khas..sy masih berusaha..mimi dh nk masuk 4 tahun..masih pakai pampers masa tido n kalo dia nak yak..geram pun ada...tp kena saborlahkan..minum susu still pakai botol susu..air lain xpe lak dia pakai cawan..selalu gak ugut kata kalo pakai pampers xleh gi skul..emmm..lum berkesan lg nmpknyer..

dakgilachoc a.k.a nani said...

wah pki jam kiri kanan terus lena tidur erk..kira jam hikmat la ni...hehehehe...bdk2 biasalahkan..

ajar kak jgn x ajar..melentur buluh bio dr rebungnyer...klu lama sgt hisap botol nti bibir kedepan..hahahaha...

Khas Lysha said...

dee:.. he he.. tgk jam pon tak reti ada hati nak tau pukul baper mimpi.. klako la..

xpelah kita sama2 usaha ye.. chaiyok2..

nani:.. tula kan.. betol pyer hikmat la jam tue kan..he he

tu yg akk risau tu.. ni pon gigi dia dah mula ada tanda2 nak ke depan..

ita.itu said...

hehe..kelako la..ckp dia pun x paham ek ko...bagus azam ko nok x pki pampes..aku mls la..hehe

Khas Lysha said...

ita.itu:.. mmg kdg2 dia ckp apa aku pon tak paham la.. ha ah azam aku ni.. harap2 berjaya la.. :)

salina said...

alahai sama cam si wafiy..mlm tadi asik mengamuk jer kejernya sblm tido..saya mmg dah tak sbr nak melayan songeh dia tu..semua ditunjuk tapi semua pun taknak...papa dia takde..exam..last2 saya biarkan jer...

Ada Ayrissa said...

samala ngan anak dara kita sorg tu..
kalo nak tdo, mengamok dulu...bg susu pon xnak..ader jer menda x kena...sabo jerlah....

Khas Lysha said...

salina:.. dah dtg hangin dia la tue.. hu hu

ada ayrissa:.. tulakan kena la byk besabo.. :)