Monday, January 26, 2009

Balik Kampung!!

Ha.. hari ni barulah aku dpt nak menghapet blog nie. Bukan la sebb busy tapi 2 hari lepas aku balik kampung.. hajat hati nak update gak kat sana tapi line tenet kurang mengizinkan..
.
Aku balik ke kampung hari sabtu petang lepas Bie balik keje.. memandangkan dah lama sangat kitorg tak balik sampai kan org ingat kitorg merajuk so balik jugak la kitorg akhirnya walaupon jangka waktu yg singkat aku harap dapat la laki aku melepaskan rindu dendam kan parent, adik beradik n anak2 buah dia. Kalo ikutkan hati nak je aku lepak kat kampung lagi sampai esok tp memandangkan Bie tak coti dan dia dah start keje hari ni jd berangkat pulang jugak lah kitorang seawal subuh..
.
.
Tak banyak sangat yg dpt dirakam jadi sekadar yg ada je lah ye,..
.
.
- Naylie n Iman 'solat' dgn datuknyer.. -
.
.

- Budak 2 org ni kalo dah jumpa mcm2 keje di buatnya.. boleh pulak budak Iman ni bg tudung kat ibu dia soh pakaikan kat dia, pastu ibu dia suruh ambik songkok takkan budak lelaki nak pakai tudung,.. sementara dia g ngambik songkok ibu dia pakaikan naylie tudung tu,.. sekali dia datang ke depan balik bawak tudung jugak,.. seboleh2 suruh ibu dia pakaikan,.. ha.. nilah dia 2 org 'gadis' pingitan,.. he he he -
.
.

- kat kampung gak aku jumpa dgn Haja a.k.a Nyonya Pie sempat aku minjam dia pyer gadget nie.. maklumler aku kan takde kamera n hujung minggu ni aku ada aktiviti.. tu yg dgn tak malunya aku menyewa kamera ni secara percuma.. he he he.. -


So esok sehari lagi cuti raya cina aku habiskan dgn aktiviti biasa,.. daaa...

10 comments:

IdaShah said...

dpt balik kejap pon jadi lah
syiokkk lah naylie jumpa geng

jesnita_ns said...

ooo blk kg yer..x jumpa pong :P..hampir tertipu ngan iman tu..mirip tul muka ppuan bila pakai tudung..

ita.itu said...

alahai comel jek ngk bdk2 solat..wah best nye nok jumpa haja..mana pic nye

nyonya*PIE said...

dk iman or imani ni????hehehe.mcm2 gaya kan..blom tmbah si petot tu lg...

Khas Lysha said...

idashah:.. naylie la yg paling gumbira skali lagi2 ada geng yg menanti.. he he he

jesnita:.. akk terperap je kat umah tak g mana2 pon.. he he he dak iman tu mcm gadis2 kan,.. ;)

ita.itu:.. kalo dah jumpe mana ingat nak nyenap2 nie.. sakan borak nyer.. he he he..

nyonya pie:.. ye la ja.. dah si kecik tu tido mlm tu,.. kalo dia bgn kompom join nyer tu.. jdlah 3 dara pingitan.. he he he

dakgilachoc a.k.a nani said...

erk iman tu laki erk...alahai cutenya diorang bertudung...tak perasan la iman tu laki...ehehehe...

Dee said...

ler gambo nyonya pie ngan haja xde ke? ceh..hahaha..cutekan budak2 pakai tudung..

Khas Lysha said...

nani:.. ha'ah la nani.. lelaki.. mcm girl ek!..

dee:.. nnt la next time kalo kitorg jumpa2an.. sy nyenap gambo nyer ye,.. :)

eedany said...

alalala... cutenya dorang praktis solat.

yang pink tu lagilah...

:)

Khas Lysha said...

eedany:.. diorg tu memain je yang.. seb baik tak di kacau atuknyer.. ;)