Friday, January 23, 2009

Tag Paling Cute

Dah lama tak buat tag jdnyer aku dgn rasa rajin yg amat dan memandangkan belom ada bahan tekini dan sensasi utk blog aku ni jd aku menyettlekan la tag ni okeisss..


So kena lak buat ikut step2 yg telah ditentukan oleh pihak yg berwajib..


1. Copy Badge ‘2008 Cute’s Blogger Award’ untuk diletakkan di blog anda:


- tadaaaa.. nilah dia batch cute tue,.. -



2. Link atau ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda:

Yg bagi award ni ialah Salina aka Mama Wafiy.. Kitorg pernah jumpa sekali jer,.. walaupon dia wife kepada my classmate masa kat poli dulu tp kitorg kenal di alam cyber.. Orangnyer friendly walaupon br sekali jumpa tapi mcm dah kenal lama.. Tgh tggu 2nd baby.. apapon thanx a lot sally.. moga2 sumernya akan selamat nnt okeisss..



3. Setiap blogger hendaklah menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih pemenang seterusnya:


ok 10 fakta / hobi aku plak ialah:


a) fakta yang bukan auta satu masa aku kecik aku dah berdikari umur 9 tahun (darjah 3) aku uruskan diri sendiri pegi sekolah naik bas awam.. iya,.. bas awam.. dan jarak perjalanannya sejauh hampir 13 km.. dari sijangkang ke bandar klang masa tu tambang bas kanak2 30 sen.. duit belanja cuma singgit.. 60 sen tambang bas pegi balik dan belanja aku cuma 40 sen.. tapi aku biasa bwk bekal... kalo nak makan sedap aku akan takyah sesusah bgtau je kat mak aku nnt dia bg la duit lebih.. :D


b) fakta kedua yg ada auta skit2 ialah.. aku rabun makanya aku spacky.. sejak umur 11 tahun spek aku dah tebal dah.. puncanya kan aku sorg2 pastu plak sekolah sessi petang pepagi buta aku bgn aku akan layan cerita P. Ramlee sambil aku peluk tv tu.. (itu auta la.. mcm mana nak tgk tv kalo aku peluk kan,..).. dulu pakai video tape,.. aku akan rewind mana2 babak yg aku sker.. ala mcm citer home alone buat tue.. diorg ambik dari cerita aku laaa (korg rasa ni auta ke fakta?.. he he he).. oleh sebb sker tgk tv and tgk tv dekat2 ha! ambik.. spek aku tebal giler dah mcm kamus dewan tebalnyer.. :D


c) fakta no. 3.. dulu aku kurus kering,.. sampai org kata aku melayang bila di tiup angin tp sejak mak aku buka kedai makan dan hari2 aku bedal nasi ayam.. hasilnya ialah kegebuan aku kekal hingga sekarang (dulu aku susah nak dpt nasi ayam tu yang bila mak aku meniaga nasi ayam aku mcm jakun tu.. hari2 soh mak aku tapau walaupon mak aku balik larut malam)


d) fakta seterusnya,.. aku anak tengah2 adik beradik 3 org kakak aku dah kawen adik aku belom kawen.. diorg berdua meniaga mcm mak aku,.. aku jer keje gomen.. jdnyer biler weekend aku tlg mak aku meniaga dapat upah.. tp sebenarnya aku tlg ikhlas mak aku yg nak bg pastu aku bg dia balik tp bukan duit la,.. aku belikan baju ke,.. tudung ke,.. atau dia nak apa2 aku belikan la ikut kemampuan aku time tu huhu..


e) lagi,.. aku ambik lesen umur 18 tahun lepas spm aku keje kat kedai mak aku jadi duit upah tu mak aku simpan and daftarkan aku kelas memandu sampai aku dpt lesen.. aku ada lesen keta je moto tadak aku takut nak bwk motor kat jalan besar.. lagi2 lepas accident jatuh motor lagi la aku takutttt..


f) next aku kawen umur 23 tahun sama la laki akupon,.. kitorg sebaya. ada sorg kakak kat opis aku tanya kenapa aku kawen muda pastu aku ckp la biasalah org gatal je kawen.. pastu ada plak sorg kakak ni cakap.. akak tak gatal tapi kawen jugak.. dalam hati aku kata blah la.. lepas kawen takkan ko borak2 je dgn laki ko kan,.. he he he


g) pastu,.. malas la citer pasal anak aku kan,.. kiranya yg fakta baru sorg la.. yg autanya akan masuk dua.. tp tahun biler aku tak tahu la.. aku berusaha jer.. lain2 bukan keje aku kan....


h) hobi lah plak eh! bila lapang sker blogging, main game tgk tv especially citer P. Ramlee (tp skrg ni diorg ada buat versi baru pon layan gak la kan,.. aku paling sker org minyak naik minyak.. kurang hassam betolla que tu kan,.. )


i) aku buat kuih setiap pagi.. (kalo aku tak ngantuk atau tidor ku diganggu).. sebb mak aku soh aku buat kuih letak kat tempat dia jual nasi lemak..biasanya aku buat donut, pau goreng, kek kukus coklat (tp aku tipu customer mak aku, aku ckp apam coklat .. boleh la ek!) kalo ada keledek aku buat la keria and cek mek molek.. pukul 4 pagi aku dah bgn.. tu yg kdg2 kalo korang perasan aku ada bg komen pukul 4 @ 5 pagi.. aku tgk buat kuih sambil blogging la tu.. hu hu...


j) ini fakta yg sebenar2 fakta.. aku sayang semua org yang berada disekeliling aku,.. tanpa diorg sumer sapalah aku.. termasuk la korg2 yg baca blog aku.. kalo takde korg takde maknernya aku blogging kan,.. walaupon blog aku ni lebih menjurus kepada isu2 personal tapi kalo bukan sebb aku nak syer dgn korg2 sumer takkan aku publish kan,.. baik aku tulis dlm diary jer,.. thanx utk yg bagi support.. i love all of u.. muah muah muah!!!!

Aku rasa ramai yg dah buat tag cute nie kan,.. makanya aku tak nak tag sesapa.. daaaa....

2 comments:

dakgilachoc a.k.a nani said...

wah teringin lak nak nengok pic akak dulu2...tepekla sini..hehehe...

Dee said...

wah..sonoknyer cite masa kecik2..