Friday, January 9, 2009

Suprise!!!.. konon,..

Sorry ye u ollsss ini lagi sekali citer bday my hubby.. Biasalah kalo tiap2 tahun aku buat la sket elemen supprise sempena bday dia ni sebb dia selalu tak ingat tarikh n lupa dgn apa yg berlaku pada tarikh2 tersebut... termasuk la bday dia sendiri.. kalo dah bday dia pon dia tak ingat apa tah lagi bday aku kan,.. saba je lah!! tapi yg aku agak2 bengangnyer seblm aku buat supprise ni hotlink terlebih dulu bagi supprise boleh diorg hantar sms kata selamat hari jadi petang tu,.. kompom la dia dah tahu bday dia esoknya kan, n kompom gak la dia dah tahu kenapa aku suruh dia masuk bilik pukul 10 jgn keluar selagi aku tak suruh kan,.. herr bengang betol aku dgn hotlink!
.
So disbbkan dia dah tahu aku just cakap sy nak buat supprise awak tolong la jgn keluar bilik selagi sy tak suruh.. supprise ke gitu?,.. boleh la kan,..
.
Gigih la aku mmbuat cupcakenyer,.. tp 3 ketol ajer.. dah kitorg bertiga je kan.. byk2 kang diabetes.. he he he..

- aku pon susun la cupcake aku yg 3 ketol tu mengelilingi lappy... -
.

- ok, step seterusnya ialah,.. nyalakan lilin.. perasan tak ada buku aku letak kat situ.. disebbkan naylie dah tido makanya aku letak la scrap book naylie yg aku buat masa dia baby,.. masa tu aku tak keje so byk la masa nak buat itu ini.. -


- lampu pon di padamkan,.. yg menyala cuma lilin dan screen lappy aku,.. -


- bila sumer dah siap special entry pon dah publish aku dgn rasa bangganyer menjempot Bie untuk,.. opss belum tiup lilin lagik.. aku soh dia baca dulu special entry aku utk dia tu,.. dgn tekunnya dia baca satu persatu ayat aku tue.. he he he aku plak yg segan,.. -
.

- utk mengcover rasa segan, aku pon snap la gambar cupcake aku yg ala kadar nie,.. -


.

- lepas habis baca entry tu dia kata thank you, pastu aku tanya sama ada dia nak aku kekalkan entry tu disitu atau delete je manala tau kalo2 dia rasa segan ke apa ke kan,.. pastu dia kata tak payah delete.. biar je kat situ.. so aku pon biarkan la je.. and dia tiup la lilin yg ada kat 3 ketul kek tu,.. -

- masa ni dah tengah malam mata pon dah layu,.. tapi posing tetap posing.. -

- kan kitorg berdua je,.. so punyer la payah aku nak ambik gambo sambil suapkan dia kek,.. nak jugak tu gambo suap suapan bukan ape,.. masa kawen dulu tak dpt nak ngambik gambo suap kek,.. he he he.. last2 ginilah hasilnyer.. mcm suap sirih pon ada gak,.. he he -
.
- pastu Bie abiskan satu lagi kek,.. so tinggal satu yg naylie pyer,.. -

.
- budak kecik yg buat peace ni tak join mlm td dah ketiduran gamba ni aku ambik pagi td masa dia dah siap2 nk g nursery.. -
.
.
Begitulah berakhirnya sambutan suprise sempena bday laki aku,.. nilah namanya celebrate bday yg paling jimat kos,.. xyah kek besar2,.. xyah belon2,.. xyah makanan2 yg berkolesterol tinggi,.. yg penting menjimatkan uang.. kui kui kui...

14 comments:

jesnita_ns said...

romantikkkkkkkkkknyer akak..hahahha..suka tgk...yg sebenarnya x kisah cara mcm mana nk celebrate..yg penting..kita ingat..dan hubby akak pn menghargai..dan yg palingggg penting..janji hidup kita bahagia..x gitu..

Mommy Lily said...

alalala romantik habissss

jeless ssehhh

Khas Lysha said...

jesnita:.. ala,.. malu la pulak,.. ala kadar je dik,.. betol tu yg paling penting hidop bahagia.. insyaAllah..

Mommy lily:.. aish,.. malu la pulak kan,.. hi hi i..

IdaShah said...

wei! gigih nya buat cupcakes.mmg romantik.

semoga bahagia selalu. dan happy belated brithday to ur hasben

Khas Lysha said...

idashah:.. guna yg segera je ida,.. he he he.. thanx.. ;)

Aleeya said...

epi besday too to ur hubby....aku pon celebrate simple je besday hubby aku he he

dakgilachoc a.k.a nani said...

romantiknyer..........mesti suami akak terharu kan...bestnyerrrrrrrr....

jimat kak jgn x jimat...skrg kan zaman ekonomi dh start nk meleset..hikhik...

ita.itu said...

haha..siot je hotlink dah bg tau dulu ek..nok 3 je cupcakes ko buat? haha...skitnye..tp ko mmg gigih ok..sure laki ko terkasima jap

Khas Lysha said...

Aleeya:.. thanx yaya.. tak kesah la simple or happening yg penting hari2 yg penting tu diraikan tanda ingatan dan kesyukuran,.. ;)

Nani:.. boleh la nak dikatakan terharu.. hu hu hu.. tu la pasal serba serbi kena jimat ek!.. bukan apa ada yg lebih penting lagi kan,,... celebrate tetap celebrate.. :)

ita.itu:.. tu la pasal bengang je aku.. ha'ah 3 je guna yg segera tu je kak.. he he he.. wah terkasima ke?.. dah mcm iklan alat senaman je..he he..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

amboi, romantiknyer....kelass gitu

Ada Ayrissa said...

wahh.....gud ideaa....

Dee said...

khas..x perlu mahal..yg penting dibuat dgn penuh kasih sayang..suka tengok..romantik g2..moga berkekalan hingga ke hujung nyawa..amin...

nyonya*PIE said...

perghhh..romantika...aduhh klau xhengat bsday bini..aroslah mngamok kan..dia purak2 lupa je tu...ape pun happy bsday lg skali...

Khas Lysha said...

cb88:.. romantik ala kadar jer kak.. he he he

ada ayrissa:.. he he he... thank you

dee:.. betol tu dee yg penting ikhlas.. amiin.. utk dee jugak ok,..

nyonya pie:.. ala ja.. dah paham dah.. pendam je la dlm hati.. kalo dia ingat tu mmg syukur sgt2.. thank you..