Thursday, January 1, 2009

Tahun Baru Aku Di Mana?..


Seronok korang berehat or berjalan2 di tahun baru nie kan,.. aku seawal pagi dah keluar tp taklah awal seperti selalu sebabnya aku tak tolong mak aku di hari cuti nie,.. makna nya aku dah plan sesuatu,. apakah planning itu?...


.
.

- so pepagi singgah kat stall mak aku jap,.. tapau breakfast and kitorang makan kat kedai dekat dgn tempat keje Bie,.. sebenarnya Bie keje satu bangunan dengan kedai abang ipar aku,.. tp dia buka lambat yelah dia kan bakar roti kat stall mak aku dulu,.. jdnya aku meredah la kedai lain utk bersarapan,.. -
.
.
Lepas Bie dah g keje aku meneruskan perjalanan,.. anak aku mmg sker biler berdua2 an dgn aku nie,.. dia ingat aku nak bawak dia g jalan2 la tue,..
.
.
Naik turun tangga memang feberet dia,.. dulu masa dia baru pandai merangkak dia dah panjat tangga kat umah mak aku,.. nasib baik abang ipar aku ada kat bilik dia.. dia kata tau2 dgr bunyik ketepek ketepek sekali tgk dia dah sampai ke atas.. berderau gak biler aku dgr citer dia masa tu yelah,.. buatnya dia patah balik nak turun,.. hui,.. tak dapat dibayangkan,..
.
.
- Tadaaaaa,,,... di sinilah aku.. aku g opis u ollssss.. ada keje kena bagi settle sebab pepagi esok bos nak bwk ke meeting,.. semlm tak sempat siap maklumla mintaknya last minute kan,.. so aku gagahkan la jugak g keje di pagi tahun baru nie.. sebenarnya ada lagi 3 org member aku pon dtg keje arini tp diorg dok kat bilik fail,.. jadinya aku hanya bertemankan anak dara aku lah,.. di manakah dia???.. -
.
.

- tuuu.. tgh dok menekan2 typewriter,.. konon2 menaip la tue,.. tekan la nak typewriter tu kalo di tekan tak mendatangkan kemudaratan jgn ko tekan2 keyboard pc udah la.. jahanam plak kang,.. -
.
.

- korang tengok la,.. sampai tido2 dia menunggu aku menyettlekan keje,.. pulak tu hanya beralaskan brown paper je,.. kesian aku tengok,.. takpelah next time kalo nak ikot kita bwk tilam ek!,,.. he he he -

7 comments:

Miim said...

calon pekerja cemerlang nih
coti2 kat opis,
bawak anak lagik

PuteriSatu said...

naylie dh umur berapa ye...dah besar dia....

dakgilachoc a.k.a nani said...

wah klu bwk tilam jgn2 ngan khas sekali tidur sebelah naylie..hehehehe...

Dee said...

siannyer naylie..atas brown paper je..

wah..ada gaya jd sekehtari tuh..taip2 tuh..

cam anak sy gaklah..kalo gi ajak gi umah org..mama..umah dia ada tangga x?..dia suka main kt tangga..rumah mama ko ada tangga smpi 22 tingkat xdelak ko nk panjat..eeee...

Khas Lysha said...

miim:.. cemerlang ke?.. he he he

puteri satu:.. thn ni dia masuk 3 tahun,.. badan dia mmg besar nak beli baju pon kena beli umur 4 tahun pyer,.. he he

nani:.. mana tau ni?.. cadang2 begitulah he he he.. nani nak join?..

dee:.. tu la,.. anak sapa la tido tu hu hu

boleh jd secretary ek?.. he he

tulakan,.. tgga kat umah sendiri lagi tinggi xnak plak dipanjatnyer,.. hu hu.. kalo dia panjat kang dee gak yg penat nak kejar.. he he

ita.itu said...

wah syok je la ko ye..mkn mak masak je kat kedai..sure sdp kan nok..hehe..sian anak ko..lena tol

Khas Lysha said...

ita.itu:.. tula menjadikan aku semakin malas memasak hu hu..
ha'ah ngantuk nau dia maklumler dah tengahari time tu..