Wednesday, December 10, 2008

Baju Raya Haji Tak Jadi

Sebenarnya aku plan nak bergaya dengan salah satu dari baju2 ni time raya haji tapi tak kesampaian sebabnya aku tempah baju2 ni dgn neighbour opismate aku. Baju ni siap masa ari khamis and dia bawak ke opis ari Jumaat.. Kan ke ari Jumaat aku mc pasal anak aku demam jadinya aku tak sempat la nak bergaya dgn baju nie.. semalam la baru aku dapat nengoknyer..


- Baju ni aku buat baju kurung modern.. aku tak pernah ada baju gini.. dulu masa selim pernah la buat tapi style kebaya la,.. lagi ketat n pendek.. sekarang dah gebu dah tak berapa sgt baju2 pesen ni.. selalu buat baju kurung jer.. -



- ni plak baju kurung kedah,.. dah lama aku tak buat baju kurung kedah.. ni kira yang 1st sejak aku beranak.. he he -

- ni kain yang aku beli kat jakarta.. aku buat blouse. Yang aku sker bahagian leher dia.. orang2 kat opis aku kata macam beli siap.. ok jugak la kan.. cuma kurang panjang. aku suruh dia buat panjang sikit tp.. boleh la kan,.. -

Aku tak tau berapa upah yang tukang jahit nie ambik sebab aku bayar RM80 untuk ketiga2 baju yang aku tempah ni.. bagi aku mmg murah la.. aku dah jadi pelanggan tetap dia sejak tahun lepas lagi.. Bila aku tau dia ibu tunggal yang ditinggalkan suami n menyara anak2 dia lagi la aku promote kat family aku.. mak cik aku pon suker dia jahit.. sedap di pakai..

8 comments:

Erinsza said...

hi sis rajin nyer buat sendiri, cantik sngt baju yg sis buat tu, salam perkenalan dari saya.

Khas Lysha said...

Erinsza:.. tak buat la yang.. tempah jer sumer tue.. he he .. salam kenal,..

ita.itu said...

alahai nok..sian ko..nak raya x dpt melaram ek..lawa baju ko yg 1st tu..aku kenan siot

Dee said...

murah gak ye tuk 3 pasang..cantik2lah...pakai masa raya krismaslah..hehehe..lebih afdal masa awal muharram..hihihi..

eedany said...

wah...kira ok gak harga jahit baju untuk 3 pasang tu.

kalau kat sini mahal bangat babe.

semua pun cantikkkk.

:)

Khas Lysha said...

ita.itu:.. kesian aku kan,.. hu hu.. lawa ke?? mekasih,..

dee:.. murah jugak kan,.. betol tu lebih afdal pakai time awal muharram yer.. he he

eedany:.. rasanya dia yg paling murah kot.. cantik ye,.. tima kasih eedany,..

*ayu* said...

blouse tuh cantik!

Khas Lysha said...

ayu:.. tima kasih..