Friday, December 26, 2008

Tako Jepon vs Tako Melayu


.
Sebenarnya aku tak pernah perasan pon kat Jusco Bukit Tinggi ada jual benda nie.. yelah aku kalo ke sana menonong ke tempat yg di tuju pastu dah dapat apa dihajati than terus balik. Tapi biler aku tgk ada beberapa blogger yg tayang benda ni kat blog diorg gigih la aku meninjau kot2 kat Jusco ni ada jual boleh la aku try,.. sedap sangat ke kuih Tako Jepon nie,.. kalo Tako Melayu mmg aku sker kalo ada pon time bulan poser jer bulan tak poser susah nak carik walaupon aku poser di bulan tak poser tetap payah nak dapat sebb yg poser aku jer bulan tu tak poser pon,.. apa aku merepek nie,..
.
Sambung balik okeis,.. sekali tu mmg ada jual,.. aku try la beli satu dulu.. kalo satu dalam dia ada 3 biji bebola Tako (boleh kot kata gitu..) ramai yg rekemen octopus so aku try la octopus,.. hmmm sedap la u olsss,... Bie boleh telan tapi x baper suker.. tapi aku suka,... pasnie aku nak nerai yg lain plak dia ada chicken, prawn, abalon and unagi... Adik aku kata unagi sedap dan unagi adalah belut,.. huh belut?...
.
Kalo korang bertekak jepon boleh la nerai,.. bagi aku sedap tp 3 bijik je dalam dia,.. seb baik Bie tak baper sker pasni kalo beli aku sorg la bedal,... weehhh hhuuuu... Selamat Menerai u allsss..

8 comments:

Miim said...

kuih tako melayu camne ek?
kuih tako jepun lagi la tak tau...
tak penah dengar pun,
tp nmpk mcm nyum2 jer...

Khas Lysha said...

miim:.. kalo tako melayu lebih kurang @ sama dgn kuih pelita,.. kuih pelita mesti tau kan,.. yg ni bukan nampak jer,.. rasa pon nyum2,..

Mommy Lily said...

never try la...sedap ehh?...

dakgilachoc a.k.a nani said...

xlehla...kita try tako tao chicken ham with cheese hari tu...pas beberapa jam muntah belahak terus lembik..tekak kita xleh terima langsung makanan jepun neh...hukhuk...

p/s: tako tao melayu tu apa erk?

Khas Lysha said...

mommy lily:.. sedaps seh..

nani:.. yeke sian nyer,.. melayunyer kuih tako la yang,.. he he

ita.itu said...

aku dah makan dah hr tu..tp mcm x berapa sdp lak tekak aku..maybe kena try perasa lain ek..

Dee said...

kehkehkeh..tulah mommy gi tulis tako melayu..dh suma ingat cam tako jepun..

tako melayu tuh cam kuih pelitakan..peberet kita tuh..

kita x try lg n tak moh try..sure kita xleh mkn..kehkehkeh..sushi pun kita x suker..

Khas Lysha said...

ita.itu:.. betol tu,.. ko cuba lak yg lain mana tau kena dgn tekak ko kan,..

dee:.. he he kalo tako melayu yg mcm tako jepon bulat2 nyer tu kuih bom.. kah kah kah

sy pon suka gaks kuih tako aka pelita tue tp skrg ni susah nak dapat tggu bulan poser sok,.. berduyun yg jual tinggal pilih jer,..