Thursday, December 4, 2008

Mesin Jahit


.
Petang semalam kemain gigih Bie mengemaskan mesin jahit nie. Katanya ada orang nak beli. Tak lama tu kawan dia datang bawak lori.. Diorg mengangkut la mesin jahit nie g kat kedai jahit kawan mak aku.. Owh rupanya mak aku jual mesin jahit dia sebab dah takde saper nak menjahitnyer..
.
Asalnyer mak aku beli mesin jahit nie sebab kakak aku belajar menjahit. Jadi dengan harapan esok2 tak yah g menempah baju so mak aku pon belikan dia mesin nie.. Sekali tu dia belajar separuh jalan sebabnyer tempat dia belajar tu bersebelahan dgn kedai runcit.. tiap kali pegi dia bawak si adik,.. dah hari2 di pownyer membeli belah kat kedai tue.. lama2 malas la kakak aku nak g,.. lama2 berkarat la mesin nie.. Lagi pon kakak aku tak minat sgt menjahit dia lagi sker keje2 yg berlengas2 ni mcm masak2 ke,.. last2 mak aku bagi kedai dia soh kakak aku jaga.. suka la dia..
.
Aku?? aku bukan tak minat menjahit, tp aku tak pandai and tak de bakat langsung bab2 menjahit nie.. pernah gak belajar tp tak menjadi la... tangan tak berbedung.. senget benget.. herr..
.
Korang agak2 la mesin nie berapa ek value dia sekarang??...

6 comments:

ita.itu said...

hampeh ek anak2 dia..haha..ko sm mcm aku..hampeh bab jahit..x minat ko..msk pun x minat..cane ek.hehe

haJa*darLingZ said...

klau timbang kati maunye ratos2 gk tu...besi dahulu kala sgt berat...hehe

Dee said...

tp ni kira mesin dh moden sket gak ni..kakak dee ada yg singer itam body cam biola tu..lg lama.

*ayu* said...

ayu pun x minat jahit!

nellysuria said...

hah....jual mesin jahit ker...aku MINAT banget...but too sad,i got one!..mad yg belikan...dgn harapan ader yg tukang jahit bj+langsir mak dia...hahahaha

Khas Lysha said...

ita.itu:.. hampeh eh kita nie hu hu

haja darlingz:.. kalo timbang kati akk rasa dekat satu tan kot.. berat nak mmpos.. 2 org lelaki pon tak larat nak mmbawaknyer..

dee:.. uii.. tu dah kira antik tue dah boleh letak kat muzium.. he he

ayu:.. samalah mcm kakak ku.. huhu

nellysuria:.. wah.. ko mmg serba boleh la.. pasnie aku bleh tempah baju kat ko ek!.. he he