Tuesday, December 16, 2008

My Assistant

Kalo korang nak tau sepanjang aku berblogging ni gambar2 kat blog aku sumer guna handset jer.. aku takde kamera u olsss.. sebenarnya mcm fobia nak beli pon ye jugak...
.
Masa mula2 dulu aku beli aku letak kejap atas meja makan kat kedai mak aku.. sekali aku pusing lagi sekali tengok dah lesap.. lepas tu aku beli lagi masa tu aku keje kat Sendayu and kitorang buat 1st anniversary.. aku rasa hilang kat bilik hotel sebab situ jelah tempat last aku tinggalkan kamera aku tue.. dan yang last sekali aku beli kamera digital masa baru2 kawen.. aku letak kat dalam beg baju and baju tu tak kotor.. aku tak tau la naper rajin sangat bibik mak aku tu di tuangnyer segala baju2 aku tu masuk dalam mesin basuh sekali dgn kamera aku di spin nyer.. sejak dari tu aku dah mcm merajuk dah taknak beli kamera tapi buat masa ni lah.. mana tau masa akan datang terbekenan plak aku kat mana2 kamera kan.. mana nak tau,.. benda2 mcm nie tak boleh lepas cakap kan...
.
So aku guna jelah kamera kat handpon Nokia N76 aku nie.. cuma 2 mp jer sebab tu lah gambar tak berapa nak memuaskan hati.. Dah lama aku guna hp nie.. sayang sgt aku kat dia.. Bie dah berapa kali tukar hp dah aku belom ada nafsu nak tukar ke hp lain lagi buat masa ni.. Cuma satu kelemahan dia kulit dia mudah terkopek.. hp aku skrg nie dah mcm berpanau plak sebb terkopek2 kaler dia tue..


- ginilah rupa dia masa aku baru2 beli dulu.. berkilau jer.. kalo tgk pon hati mmbara.. gitew.. -




- yg sekarang dah jadi mcm nie.. habis bersopak terkopek sana sini.. dah mcm tak bernafsu plak aku tgk hp aku ni.. hu hu -

- kalo aku nak buat airbrush mahal tak korang rasa?? aku berkenan kat 2 corak kat atas nie.. korang rasa mana yang the best?.. kalo korang tau kat mana ada buat airbrush hp yg agak2 murah and lawa bgtau la kat aku ek!.. -

6 comments:

ita.itu said...

wah ko mmg suka ilangkan kamera ye nok.....yg kat hotel tu staff hotel ke amik? nok beli la hp sony cybershot..kamera dia cntik tau

nellysuria said...

hahaha...yer la.yg ader cuma kad camera tu..ader kat aku..aku tlg simpan kan..hahaha...lama gila..t la aku bg ko yerk...beli la samsung..skrg ader mega sales..499 jer..half price..8.2megapixl bebe...lawa.simple n easy ..

air brush?
ala..ko g pyramid jer..buat hp sticker..kompom tak PANAU2...aku rasa kat Klang Prade pon ader...sticker tu melekat hbs kat hp...nice...keh tukar2 ..heheh

IdaShah said...

hilang sajork sayang nya...

Khas Lysha said...

ita.itu:.. tu la pasal.. kamera tak nak dekat aku la.. buat masa ni aku lum ada nafsu nak beli hp lagi.. nntla kalo aku dah boring aku ngambik cybershot ek!

nellysuria:.. oo ada ye sticker hp aku ingat sticker lappy jer ada.. he he.. nnt aku g survey kat situ.. thanx fra..

idashah:.. tu lah.. sayang sangat.. nak buat camaner kan,..

nyonya*PIE said...

adoii..ilang je ke..yg xtahan maid tu trlmpau rajin..erm klau nk pilih yg mane lawo..yg merah putih tu lawo..tp tang mane yg murah..idak le teman tau...

Dee said...

gi low yat..kat situ pun byk gak sticker utk fon..cantik..dee pun pkai hp sony ericsson 2mp je...Dee nk tangkap sony cybershot model T..yg slim tu warna merah 1..10 mp tuh..gambar cantik giler..rega RM1,499...hahaha!!