Monday, December 1, 2008

Aku n Naylie






























- Naylie,.. seronok tak g jalan2 berdua dgn Mama?? mesti la best kan.. takde lah org asyik suruh cepat jer.. potong stim nak sopping kan,... he he sorry Babah... -


Kalau hujung minggu mmg seronok kalau dapat g jalan2 kan.. Aku nie kategori tak dapat nak bergerak sangat sebab Sabtu Bie keje.. Jadi aku berdua2 an je dgn anak dara aku.. Nak kuar takde kenderaan.. yelah keta Bie bwk g keje.. Last2 aku dapat idea pinjam keta kazen aku.. Apa lagi kitorg pon g la meronda.. yeeehaaaa

Aku ingat lagi.. masa aku prgnant aku selalu berangan kalau anak aku perempuan mesti best habiskan weekend dgn dia g shopping, tgk wayang n jalan2.. Sekali bila lahir mmg perempuan and aku mmg happy giler lah.. lepas tu asyik la aku bebel kat dia soh dia cepat besar boleh kita g shopping..
.
Bie pon sker anak pompuan sebb katanya boleh tlg dia buat keje rumah. Nak harap mak dia ni mmg tak berapa boleh nak harap la kan.. Dia kata lagi kalo ada rezeki aku prgnent lagi kalo boleh dia nak girl jugak.. Tapi tu sumer bukan keje kita kan..

.
Pastu aku sker sgt tgk wayang. Kali pertama aku g tgk masa umur aku 4 tahun. Ayah aku bwk tgk citer cowboy.. skrg ni aku plak angkut anak aku g tgk wayang.. kali pertama aku bwk dia masa tgk citer cicakman.. masa tu umur dia 6 bulan masih nyusu badan.. Sebelum citer start leka dia tgk iklan2 tue.. biler citer start jer dia pon tido... zzzzz.. first time bwk nasib la dia tak menangis.. elok jer tido sampai citer abis.. tp skrg nie kalo tgk citer yg mcm boring jer bagi dia mulalah dia tawaf kat wayang tue.. sabo je lah..

.
Naylie ni dia belum fasih bercakap sgt. Dia suka mmbebel tapi aku sendiri tak paham apa yg dia cakap. Pastu aku akui dia agak slow biler disuruh. Dia tak berapa paham arahan,.. tp takpe,.. aku tetap akan ajar dia dgn sabar walaupon biasanya aku tak boleh nak sabar.. hu hu.. Aku selalu gak ikut tips2 yg dibagi kat majalah2, s/khabar or internet pasal mndidik anak ni kan.. tp kalo korang ada lagi tips2 yg bermanfaat boleh la syer ngan aku ek!..

7 comments:

ita.itu said...

ha ko bio betul bwk dia tgk wayang umur 6 bln..kelas ko..sib baik dia tak meraung kan..best ada anak girl ni..seronok buat keja sama2 kan...

Dee said...

rajinnyer..anak dee dh nk masuk 4 yrs pun lum penah dee bwk lg..tp dia byk tya soalanlah...

Khas Lysha said...

ita.itu:.. ha'ah.. seb baik tak meraung.. hu hu.. best la jugak.. ko biler nak ada girl?? he he

Dee:.. tak selalu bwk pon.. sekali sekala jer... bagus la byk tya.. dari tak tya langsung.. hu hu..

haJa*darLingZ said...

satu hari nnt madihah pun akn gini..huhu..ku bawa sana kemari..dh beso dh naylie kan..dan dia sgt tinggi..huhu

Khas Lysha said...

haja darlingz:.. mmg harus diangkut ke sana ke mari.. sekejap jer dah beso kan,.. cepat masa berlalu.

*ayu* said...

cayalah naylie! br 6 bulan dah layan movie.. terbaik!

Khas Lysha said...

ayu:.. bukan layan citer pon.. dia layan tido.. hu hu