Tuesday, December 9, 2008

Salam Aidliladha



Salam aidiladha buat sumer.. Aku harap masih tak terlambat untuk aku ucapkan maklumler ada beberapa perkara yang terjadi yg buat aku tak dapat nak update awal ucapan raya nie..

Tahun nie aku rasa happy sebab first time sejak kawen aku dapat sambut aidiladha dengan mak aku kalo sebelom2 ni aku mesti balik kampung mertua.. tue yg excited terlebih.. bangun pagi2 aku masak nasi beriani.. spesel u ollss... demi ibuku tercinta.. he he

Siap masak berangkat aku ke rumah mak and makan2 sebelom yg jejaka pegi sembahyang raya.. pastue diorg balik salin baju pegi balik kat surau nak menyettlekan lembu2 yg ada 7 ekor untuk dikorbankan.. laki aku tak join bab korban nie sebb dia keje jadi yg pegi just abang ipar and mak aku jer.. aku ikot jugak g surau tp kejap je sebb Naylie dah mengiau nak balik..

Tengahari mak aku balik bawak kulit lembu.. hadooii ... jenuh nak menyettlekan kulit lembu nie.. nak kena bakar pastu kikis sampai hilang bulu2 dia.. siap jer masak mak aku buat masak lemak.. memang mabeless... makannye sekelip mata jer tapi nak membersihkan nyer setengah hari..

Itu jer serba ringkas citer raya korban aku.. sorry takde gambo.. tah mana aku campak handset aku time nie pon aku tak hengat maklumler excited nak beraya he he..

So.. salam aidiladha u allssss..

8 comments:

ita.itu said...

wah 1st time raya ngan mak ye...mak ko duk mana..wah siap buat nasi beriani..kelas ko..betul perut lembu penat siot nak kerjakan..sib baik sdp ek.hehe..

Khas Lysha said...

ita.itu:.. 1st time sejak kawen.. beriani segera kak.. he he.. bukan perot kak,.. kulit.. tp mmg sedap lah..

Dee said...

kiter pun x penah mkn kulit lembu..ada campur apa2 ke? daging ke?..sian ye 1st time raya ngan mak sendiri..xpelah..nk buat camana..lain kali one two zoom tau! hahaha...

Khas Lysha said...

dee:.. try la sedap.. x de campur aper pon kulit semata2.. ha'ah 1st time beraya haji.. kalo raya puasa tu selalu lah.. he he..

Ada Ayrissa said...

salam2....brp eko lembu korban?ekekekkeke

*ayu* said...

salam aidiladha..
muah muah!

Khas Lysha said...

ada ayrissa:.. 7 ekor lembu terkorban ada,.. puas la makan daging pasnie.. he he

ayu:.. salam aidiladha and muah2 too..

eedany said...

Salam Aidiladha buat khas lysha dan keluarga...

semoga happy menyambutnya bersama.

:)