Saturday, December 20, 2008

Susu ke sarsi?

Budak kalo umur dah 2 tahun lebih dah taknak susu eh?.. Sebab sekarang nie anak aku asyik mintak sarsi jer.. yang klako nyer dia ni kalo mintak air selain susu dia akan cakap air ocong (kosong).. pernah sekali tu aku ingat betol2 dia nak air kosong sekali dia tak nak mengamuk2 pastu dia ke dapur tunjuk botol2 kordial yg ada kat dapor tue.. baru aku tau air ocong dia tue air perisa2 selain susu.. sebab kalo susu dia mintak cucu..

.

- air sarsi yang dia suka sangat tu.. hitam macam kopi kan,.. he he -


Yang aku klako lagi pernah sekali tu dia mintak air ocong kat babah dia.. pastu budak2 ni kan dia ambik yang last kan.. kalau kita tanya soalan yg ada option kan dia akan pilih jawapan yang paling akhir kan,.. sekali tu Bie tanyalah dia


Bie :.. nak air kosong ke air sarsi?..


Naylie:.. air caci


Bie:.. air sarsi ke susu?


Naylie:.. air caci.. .


Bie:.. Air sarsi ke, air kosong ke susu?


Naylie:.. (mula2 terkebil2 mata dia.. pastu sambil jerit dia cakap..) NANAK CUCU!!!...



Kompom dia dah lupa option yg pertama tadi kan,.. tp sekrg ni dia dah ingat air sarsi tu.. nanti aku nak tukar air lain plak,.. ribena ke, strawberry ke,.. nak test daya ingatan dia..




- sambil menikmati air cacinyer (teringat lak kat lagu sheila on 7.. caci maki saja diriku..) -

6 comments:

suw said...

so sweet tau..ble byg budak2 sebut ngan pelat2 die tuh

nurulhuda abu bakar said...

hi there... wah anak u... pandai dah minum sarsi.. pastu letak dalam botol... jadila botol sarsi.. ;) so cute...

ita.itu said...

haha..ko dah konpius kan bdk tu..hehe.jahat ko..sdp la sarsi..tu yg dia suka..hehe

Khas Lysha said...

suw:.. sweet tu sweet la jgk tp tah bile nak sebut betolnyer pon tak tau ler..

nurulhuda:.. hi.. ha'ah kan botol pon bertukar nama.. tak blh la nak sebut botol susu.. he he ;)

ita.itu:.. ko pon nak jugak ke letak la dalam botol si abang or otomen ambil feel he he..

Dee said...

cutenyer..hehehe..anak dee si mimi tu masih minum susu walo dh nk masuk 4 taun..air lain dia kurang..mkn pun kurang..susu still kuat..sbb tu dee x riso sgt..hehehe..ribena dia x suker..masam..hihihi..

Khas Lysha said...

dee:.. tak pelah kurang makan kalo dia suak susu.. at least ada gak khasiat kan,.. ;)